fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Comença el compte enrere – L’opinió de Rubén Soto

Comença el compte enrere – L’opinió de Rubén Soto

El congrés va rebutjar la investidura de Pedro Sánchez, no va ser una sorpresa, es veia vindre.

El candidat socialista es va presentar a un debat que no tenia res de debat, ja que ningú estava disposat a canviar la seua posició prèvia. No disposava dels suports necessaris i per molt que es parlara durant hores, solament va tenir el recolzament del seu partit i el de Ciutadans que havien anunciat per televisió, i amb un acord pel mig, el seu suport al PSOE.

Açò on ens porta? Quants mesos pot seguir Espanya amb un govern en funcions? Doncs la veritat és que per a la segona pregunta no tinc resposta, però per a la primera sí. Ens trobem en l’inici de la precampanya, tal com sona.

El PSOE està disposat a esgotar el temps per a formar govern agafat de la mà de Ciutadans, i malgrat que algunes veus diuen que a aquest pacte es podria unir el PP per a crear “la gran coalició”, és una cosa poc probable.

Podem ha posat la seua línia vermella en Albert Rivera i el seu partit, recalcant que amb ells no pensa compartir el poder.

No hi ha pactes posibles, almenys no viables, i açò ens aboca a una repetició d’eleccions a la primavera. Es tornarà a demanar als ciutadans que trien, que tornen a votar però, i que ocorrerà si es dóna, al final de la nova nit electoral, uns resultats semblants, sense majories absolutes i sense possibles pactes a primera vista? Pot ser un gran problema.

I és que ací està la clau, el problema no són els vots si no el diàleg, tots els partits han de parlar, han de cercar consensos per a fer el que millor convinga als espanyols i al futur del país. És possible que haja arribat l’hora dels governs transversals, de crear debats reals on tots estiguen disposats a cedir si se’ls presenten bones raons. Són temps de diàleg, un diàleg que ben canalitzat, pot ser or per a la salut institucional de la nació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.