fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Consell prepara avantatges fiscals per a les empreses que compten amb el segell de qualitat lingüística

El Consell prepara avantatges fiscals per a les empreses que compten amb el segell de qualitat lingüística

El segell de qualitat lingüística s’aplicarà a aquelles firmes que potencien les distintes llengües (castellà, valencià i altres llengües estrangeres) en el seu ús diari, en aspectes com ara retolació, imatge corporativa o web.

El Consell està estudiant l’aplicació de beneficis fiscals a les empreses que compten amb el segell de qualitat lingüística, projecte que s’està desenvolupant des de la direcció general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, en col·laboració amb la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Membres d’aquests dos departaments han mantingut hui una reunió de treball amb la secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, i amb el director general de Tributs i Joc, Eduardo Roca, per a l’estudi d’una sèrie de bonificacions en les taxes que han de pagar les empreses que es beneficien d’aquest segell de qualitat.

La implantació del segell de qualitat lingüística, que està previst que puga començar a funcionar en l’exercici 2017, té com a objectiu conscienciar pimes, comerços i firmes privades del valor d’utilitzar les distintes llengües (castellà, valencià i altres llengües estrangeres), com a mode de guanyar en qualitat, competitivitat i projecció internacional.

Així, per a concedir aquest segell de qualitat lingüística es valoraran tots els aspectes de l’ús d’idiomes en el dia a dia de l’empresa, no sols en qüestions com ara imatge corporativa i retolació, sinó també en els seus portals web, per exemple.

La secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, ha destacat que “la col·laboració entre departaments dins del mateix Consell pot resultar molt positiva i beneficiosa per a la societat en el seu conjunt i, en concret, per a les empreses i pimes valencianes que, no sols comptaran amb un certificat que garanteix i impulsa l’ús d’idiomes en l’empresa, sinó que, a més, pot reportar-li altres avantatges com són les bonificacions fiscals”.

Per la seua banda, el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, ha manifestat que “l’empresa necessita apostar pel valencià com a valor social i també pel multilingüisme per a acostar-se tant a l’àmbit local com a l’internacional”.

El director general de Comerç i Consum, Natxo Costa, també present en la reunió de hui, ha assegurat que des de la Generalitat, a través de la coordinació dels seus departaments, anem a col·laborar en la promoció del valencià al comerç i a les associacions de comerciants de la Comunitat Valenciana.

“L’objectiu és crear conscienciació col·lectiva en l’ús de la nostra llengua com a signe d’identitat de la nostra cultura al nostre territori”, ha conclòs Costa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.