fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Sierra Escalona, Dehesa de Campoamor i el seu entorn seran paisatge protegit en pocs mesos

La Sierra Escalona, Dehesa de Campoamor i el seu entorn seran paisatge protegit en pocs mesos

El secretari auton貌mic de Medi Ambient i Canvi Clim脿tic, Juli脿 脕lvaro, i el director general de Medi Natural, Antoni Marzo, s’han reunit el dissabte 11 amb representants dels ajuntaments de Orihuela, San Miguel de Salinas i Pilar de la Horadada, i de diverses associacions i entitats de la zona, per a informar-los de l’inici imminent del procediment de declaraci贸 del paisatge protegit de la Sierra Escalona, la Dehesa de Campoamor i el seu entorn.

Aquest procediment, que ha vingut precedit de diverses converses amb els ajuntaments implicats, preveu que, previs els tr脿mits legalment establerts -entre ells, el preceptiu per铆ode de participaci贸 p煤blica, al llarg del qual podran presentar-se totes aquelles al路legacions i suggeriments que es considere oport煤- es produisca la declaraci贸 de l’脿mbit territorial de la serra com a paisatge Pprotegit.

En paral路lel a aquest proc茅s, s’obrir脿 tamb茅 el de confecci贸n d’un Pla d’ordenaci贸 dels Recursos Naturals (PORN), Pla Rector d’脷s i Gesti贸 i normes de gesti贸 de la Xarxa Natura 2000, molt m茅s complexe t猫cnicament i que es prolongar脿 durant m茅s temps. S’ha optat per la declaraci贸 de Paisatge Protegit, que no requereix d’aquests tr脿mits previs, com una forma de dotar a l’espai d’una figura de protecci贸 -i comptar amb figures com director-conservador, junta rectora o brigada de manteniment- que milloraran notablement la capacitat de gesti贸 de la zona.

En un futur, quan es complete la tramitaci贸 del PORN, es podr脿 proposar la reclassificaci贸 de tot o de part de l’espai amb una altra figura de protecci贸, com ara la de parc natural.

A aquesta reuni贸 han estat convocats representants dels municipis, associacions de ve茂ns, agricultors, propietaris, ca莽adors, hostelers, ecologistes i universitats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.