fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’alcalde de Sagunt, 5 regidors i 20 treballadors municipals seguixen en quarantena

L’alcalde de Sagunt, 5 regidors i 20 treballadors municipals seguixen en quarantena

La quarantena haur脿 de ser realitzada durant 10 dies fins que es repetisquen les proves i es decrete que s贸n casos negatius.

Una vegada aclarida la situaci贸 esdevinguda dissabte passat quan l’alcalde de Sagunt, Dar铆o Moreno, va donar positiu en la prova realitzada de la COVID-19, el regidor delegat del Servici de Prevenci贸 de Riscos Laborals, Javier Tim贸n ha volgut aclarir algunes dades publicades, aix铆 com el protocol a seguir i la situaci贸 actual.

Una vegada conegut el resultat positiu, Javier Tim贸n es va traslladar al servici d’urg猫ncies de l’Hospital de Sagunt per rebre instruccions sobre el protocol a seguir per part dels diferents contactes. En eixe moment, la metgessa del servici d’urg猫ncies va informar que tots els contactes (estrets o no) havien de fer quarantena preventiva i telefonar el dilluns als corresponents metges de cap莽alera per explicar cada cas particular i aplicar el protocol que li corresponguera a cada persona.

El diumenge al mat铆, la t猫cnica del Servici de Prevenci贸 de Riscos Laborals va realitzar les gestions amb Salut P煤blica per aclarir el protocol a seguir. 芦En estes gestions se li va transmetre que la millor opci贸 era que tots els afectats telefonaren, el mateix diumenge, a Salut P煤blica a trav茅s del n煤mero d’atenci贸 per a la COVID-19 per agilitar el proc茅s i evitar el col路lapse dels Centres de Salut donat el nombre de casos禄, ha assenyalat el regidor del Servei de Prevenci贸 de Riscos Laborals.

Una vegada realitzades totes les telefonades a Salut P煤blica, es va decretar que tots aquells que no havien estat reunits amb l’Alcalde per un espai de temps superior a 15 minuts a menys de metre i mig de dist脿ncia i sense mascareta, no eren catalogats com a contactes estrets i, per tant, havien d’abandonar la quarantena preventiva, realitzar vida normal i fer una vigil脿ncia passiva dels s铆mptomes, ja que en el cas que apareguera febra, dolor muscular, pressi贸 al pit o insufici猫ncia respirat貌ria caldria tornar a telefonar a Salut P煤blica per comunicar-ho i variar el protocol.

Per la seua banda, les persones que s铆 que complien amb este requisit, van ser declarades contactes estrets, posades en quarantena i en a茂llament i a l’espera que els seus corresponents metges de cap莽alera els telefonaren per citar-los a fer-se les proves.

Tim贸n ha manifestat que esta quarantena 芦haur脿 de ser realitzada durant 10 dies fins que es repetisquen les proves i es decrete que s贸n casos negatius禄. Cal assenyalar que en esta situaci贸 es troben, a m茅s de l’alcalde, cinc regidors, el secretari, l’interventor, el Gabinet d’Alcaldia al complet i altres 14 persones treballadores municipals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.