fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Andrea Amiguet: “Ma mare i ma tia em van ensenyar a voler aquesta festa”

Andrea Amiguet: “Ma mare i ma tia em van ensenyar a voler aquesta festa”

Andrea Amiguet 茅s una estudiant de segon de batxillerat human铆stic, combina els seus estudis amb la p贸lvora i la festa fallera. Amb 17 anys 茅s la m谩xima representant de la Falla Chicharro.

Des de quan portes a la falla? Has estat en altres?

Duc en la falla Chicharro de 2005 fins ara.

Com vas decidir ser fallera major de la teua falla?

No ho vaig decidir jo directament, jo tenia pensat ser fallera aquest any, per貌 per a la meua sorpresa els meus pares em van proposar ser fallera major, vaig acceptar sense pensar-ho.

A qui li agraeixes el teu regnat?

Sobretot a la meua fam铆lia, han estat tots col路laborant des del principi per a qu猫 aquest any siga tan meravell贸s com ho est脿 sent fins ara. I tamb茅 molt a tota la gent de la falla que sempre es preocupen que tot estiga perfecte.

Castell o masclet脿?

M鈥檃graden molt els castells, per貌 crec que com les mascletades no hi ha res.

D’on ve la teua passi贸 per les festes de Borriana?

Ma mare i ma tia van ser Falleres Majors de la Merc猫 els anys 1985 y 1983, respectivament, i elles em van ensenyar a voler aquesta festa. Des de menuda em vestia de valenciana, sempre em va agradar el m贸n de la festa fallera. Un dia a l鈥檈scola em van preguntar que si volia ser fallera i des d’eixe moment he format part de la falla Chicharro, d鈥檃ix貌 ja fa 11 anys.

Una flor?

La gard猫nia

Com vas viure el dia de la teua presentaci贸?

Estava molt nerviosa al principi, feia setmanes estava聽intentant esbrinar que passaria eixe dia, per貌 no va haver manera possible de saber-ho. La veritat 茅s que em va encantar i va ser un acte molt emotiu i molt especial per a totes les falleres i per a mi, est脿vem esperant eixe dia en 脿nsia durant molt de temps.

Que 茅s el que m茅s i menys t’agrada del m贸n de la festa?

El que m茅s m鈥檃grada 茅s anar amb la xaranga a rec贸rrer el poble per arreplegar a les falleres, i tamb茅 m鈥檃grada molt anar els dissabtes al faller. El que menys m鈥檃grada, crec que 茅s haver de matinar els dies de falles, per貌 realment val la pena.

T鈥檃grada l鈥檌ndumentaria? Quina pe莽a t鈥檃grada m茅s?

M鈥檃graden molt els diferents teixits que hi ha. Tota una varietat de colors i dibuixos a elegir.

Consideres que ser fallera major 茅s una responsabilitat difi莽il? De vegades se’t fa costa amunt?

S铆 que 茅s un poc dif铆cil perqu猫 moltes vegades has de renunciar anar a certs llocs i fer algunes coses, i alguna vegada s鈥檋a fet un poc estressant per貌 finalment he sabut compaginar les coses, i crec que 茅s un esfor莽 que val la pena.

Com et recolzen la teua fam铆lia i el president en la teua tasca?

Sempre estan ajudant a tot el que poden i es preocupen que ho passe b茅, jo i les falleres, tant majors com infantils, i si necessitem alguna cosa, procuren que ho tinguem de seguida.

Com vius la teua relaci贸 amb les teues falleres? I amb la resta de falleres majors?

Les meues falleres i jo ens coneixem, pr脿cticament totes, des de sempre. Hem sigut falleres infantils juntes i per a mi s贸n com a fam铆lia. Sempre estem totes juntes, i quan podem busquem una excusa perfecta per a poder anar de festa. Estic vivint un any meravell贸s al seu costat i crec que no hauria sigut el mateix sense alguna d’elles.

Les altres falleres majors s贸n molt simp脿tiques i crec que hem fet bona lliga, despr茅s de tot ens hem vist durant tots els fins de setmanes i la veritat es que ho passem molt b茅 totes juntes, s贸n unes xiques a les quals val la pena con茅ixer.

Que aportaries a la festa com a contribuci贸 personal?

Crec que intentaria contagiar, a la gent que no ha viscut mai aquesta festa, l’esperit faller. Les falles s贸n cultura i tradici贸 i crec que tot el m贸n hauria de viure-les encara que fora una vegada en la vida.

Leave a Reply

Your email address will not be published.