fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Avui recomanem: El Tribunal de las Aguas de Valencia. Claves jurídicas per José Bonet i María José Mascarell

Avui recomanem: El Tribunal de las Aguas de Valencia. Claves jurídicas per José Bonet i María José Mascarell

Aquesta obra ens endinsa en una institució de Justícia encarregada de donar solució als conflictes derivats de l’ús i aprofitament de l’aigua de reg entre els agricultors de les sèquies de Quart, Benàger i Faitanar, Tormos, Mislata, Mestalla, Favara, Rascanya , Rovella i Xirivella.

A més de servir d’homenatge al Tribunal de les Aigües de València i al seu procés, així com també al professor Víctor Fairén Guillén, per ser l’autor que, des d’una perspectiva jurídica, més i millor ha estudiat aquest excepcional òrgan jurisdiccional, en l’obra que el lector té a les mans es pretén analitzar, des d’una posició crítica i rigorosa, les que poden ser principals claus jurídiques del Tribunal de les Aigües de València i el seu procés, reflexionar sobre qüestions debatudes, i avançar en la ciència del dret prenent com a eix central el nostre mil·lenari òrgan de justícia.

L’obra es divideix en dues parts principals. La primera gravita sobre temes que poden ser considerats, segons els casos, com més generals, culturals o relacionats amb el dret material; i la segona està centrada en aspectes estrictament del Dret Processal. Així trobem reflexions sobre la pervivència del Dret Romà al Tribunal de les Aigües; l’auctoritas dels seus jutges-síndics; o la influència de la Constitució de 1812; es tracten temes com el Dret Civil Valencià, la naturalesa jurídica de les ordenances de les séquies sotmeses, així com la seua consideració com a patrimoni cultural, també en relació amb el Dret de la Unió Europea. I, per altra banda, entre els treballs de vessant processal, s’aborden qüestions tan significatives com la jurisdicció; el costum com a font del Dret Processal; la legitimació; la contradicció; els principis del procediment; les seues sentències; la impugnació i les seues execucions.

Aquest llibre ha sigut editat per la Institució Alfons el Magnànim, consulta altres novetats prement ací.

Leave a Reply

Your email address will not be published.