fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

David García Pérez (CCD): El meu govern va ser “l’única alternativa a anys de prepotència, cinisme, falta de transparència i amiguismes”

David García Pérez (CCD): El meu govern va ser “l’única alternativa a anys de prepotència, cinisme, falta de transparència i amiguismes”

David García Pérez té 24 anys i és actualment l’alcalde més jove de la història de Nules. També és president del partit Ciudadanos de Centro Democrático amb el qual es va presentar a les passades.

Parlem amb ell per a què ens explique la seua opinió sobre aquests primers mesos de mandat.

Com és la seua valoració d’aquests mesos de mandat a Nules?

Molt positius. La política local, malgrat ser sacrificada, és molt corresposta. Es poden fer moltes coses, i xicotetes, que canvien la vida de persones. Hem apostat per la proximitat i la gent està veient que existeixen altres formes de fer política.

Què creu que el fa diferent en comparació a l’anterior alcalde?

Sense voler entrar en massa comparacions, que açò entenc han de valorar-ho els ciutadans, tinc dedicació exclusiva a l’Ajuntament (l’anterior estava de diputat provincial amb tasques de govern), tinc el despatx obert a tots els veïns, advoquem per donar participació i ser transparents al màxim.

S’imaginava, una vegada finalitzades les eleccions, que amb 300 vots podria ser l’alcalde del municipi?

Exactament van ser 457 ciutadans els que van decidir que entrara a formar part de la corporació municipal (d’un total de 17). És precisament el que votem en les eleccions municipals, la conformació d’un ple però no es vota directament a l’Alcalde, doncs amb l’actual llei electoral són els 17 regidors els que decideixen per majoria qui d’ells serà el primer edil.

Si la pregunta és si creia abans o després de les eleccions que podria ser Alcalde, no estava en cap travessa, tampoc en les què vaig fer jo mateix. Però quan l’opció es va plantejar i va ser l’única alternativa a anys de prepotència, cinisme, falta de transparència i amiguismes, no ho vaig dubtar i vaig assumir la responsabilitat.

És difícil gestionar les aliances que sostenen el seu govern?

Diuen que ja, dins d’un mateix partit, és complicat perquè al final som persones i cadascú té el seu criteri. Malgrat tot, estic content amb l’equip de govern i la pluralitat existent, hi ha un programa d’equip de govern consensuat abans de la investidura que anem treballant i complint, malgrat totes les dificultats (deutes passats) que ens estem trobant. El diàleg és essencial.

Quins són els seus projectes de futur per a la seua localitat?

Totes les mesures i projectes estan arreplegats en el programa de l’equip de govern. Actualment estem treballant en les zones d’aparcament a Nules, Mascarell i la platja; estem creant parcs per a gossos; anem a crear zones esportives i d’oci a la platja i a Mascarell; s’està creant un Formiguer d’empreses i agència d’atur local; es vol potenciar turísticament al municipi i aprofitar Mascarell i la platja; estem fent projectes d’accessibilitat en voreres i edificis municipals, entre d’altres. Però el més important, estem fent que els projectes siguen participatius i la gent se sume.

Finalment, com valora els intents de formar govern a nivell nacional? Quin seria el pacte que més els agradaria en CCD?

Veig molta falta de generositat. En la transició, gent amb altura de mires i d’ideologies molt diverses, malgrat no haver guarit ferides del passat, van ser capaços d’asseure’s en una taula i arribar a pactes d’Estat. Va haver-hi estabilitat i una Constitució de tots. Avui no veig intenció per les parts d’arribar a acords, sinó més aviat fotos de cara a la galeria en un procés preelectoral.

Nosaltres volem un acord que garantisca l’estabilitat del país i no es trenque. Advoquem per un acord d’aquelles forces constitucionalistes (PP, PSOE i C´s) que renuncien a certs aspectes. Crec que el PP va cometre un error no abstenint-se en la investidura de Sánchez després de l’acord PSOE-C´s. Van demostrar no ser representants del llegat centrista i menys d’Adolfo Suárez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.