fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana restaura els “cabuts” de la Mercè per engrandir la festa del proper dia 23 de setembre

Borriana restaura els “cabuts” de la Mercè per engrandir la festa del proper dia 23 de setembre

Les regidoria de Cultura i Turisme presenten les peces restaurades junt a les novetats incorporades per millorar la participació de xiquets i xiquetes durant el tradicional acte dels “gegants i cabuts”.

Els representants de la Confraria de la Mercè han presentat avui al costat dels representants municipals de Cultura i Turisme, la restauració dels “cabuts” que aquest proper divendres tornaran a eixir al carrer per celebrar el dia de la Mercè i realitzar la tradicional i multitudinària desfilada pels carrers en la qual participen centenars de persones, especialment xiquets i xiquetes que, simbòlicament, batallen contra els “cabuts” al seu pas.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Borriana, Vicent Granel, ha iniciat la presentació donant “les gràcies a aquelles persones que com la Confraria de la Mercè treballen desinteressadament per mantenir i donar a conèixer les tradicions més típiques de la nostra ciutat”. Granel ha parlat també de la restauració que durant els últims mesos ha tingut lloc del total de les peces de “cabuts” que eixiran al carrer divendres que ve a partir de les set de la vesprada en el mateix CMC La Mercè: “cal felicitar a Quique Llobet pel seu treball de restauració de les peces. Era més que necessari i avui podem vore que el resultat no pot ser millor i servirà per seguir reviscolant tant les figures dels “cabuts” com de la festa en general”.

A continuació ha estat el responsable de l’àrea de turisme municipal, Santiago Zorío, qui ha detallat una altra de les grans novetats amb les quals explicarà el dia de celebració de la Mercè. Es tracta de l’adquisició d’un miler de bastons de plàstic “que hem decidit repartir entre els xiquets i xiquetes que vulguen participar d’aquest moment tan nostre de perseguir a bastonades als “cabuts” alhora que s’intenta fugir d’ells”. Les peces podran recollir-se el mateix dia en el CMC la Mercè, i tal com ha explicat Zorío “són dos bastons inflables de plàstic que volem que s’utilitzen durant la festivitat per un doble motiu: d’una banda, per preservar les peces dels “cabuts” i que no hagen de restaurar-se cada poc temps, i per un altre, per evitar possibles cops massa forts entre els menors”.

Finalment, ha estat la presidenta de la Confraria de la Mercè que s’encarrega de l’organització de les celebracions, Rosa Borja, qui ha també ha pres la paraula per a “sobretot agrair al departament de Cultura municipal la seva implicació a l’hora de restaurar els “cabuts” ja que fa molts anys que ho veníem demanant i, fins al moment, no s’havia fet”.

Així, els “gegants i cabuts” de la Mercè ja estan esperant l’arribada del proper divendres, quan a partir de les set i mitja ixquen al carrer des del mateix Centre Municipal de Cultura per tornar a fer gaudir, sobretot, als més menuts d’una tradició que en aquesta edició ha rebut un impuls i una renovació especial perquè seguixca emocionant i congregant a centenars de borrianencs i borrianenques en la festivitat del dia de la Mercè.

Leave a Reply

Your email address will not be published.