fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Cultura inicia un projecte d’optimitzaci贸 i viabilitat per a posar en valor el Planetari

Cultura inicia un projecte d’optimitzaci贸 i viabilitat per a posar en valor el Planetari

Ver贸nica Ruiz, regidora de Cultura, pret茅n “posar en funcionament l’edifici despr茅s de 25 anys de desinter猫s pol铆tic”.

La Regidoria de Cultura, dirigida per Ver贸nica Ruiz, ha engegat un projecte d’optimitzaci贸 i viabilitat “que puga posar en funcionament el Planetari del Grau d’una vegada per sempre i l’any en el qual l’edifici compleix el seu 25 aniversari”, ha manifestat Ruiz.

El projecte pret茅n donar un gir radical a aquests 25 anys, “retornant-li al Planetari la dignitat que es mereix i el paper que li correspon en la cultura castellonenca: ser un vertader centre de divulgaci贸 cient铆fica i astron貌mica i tot un referent cultural per a la ciutat i prov铆ncia de Castell贸”, ha apuntat la regidora de Cultura.

Per a a莽貌, l’estudi realitzar脿 una primera etapa d’an脿lisi per a estudiar en profunditat l’actual estat del Planetari, avaluant les seues instal路lacions, el seu personal i les activitats que s’ofereixen. Aix铆 mateix, s’han de determinar, de manera interna, les seues fortaleses, febleses i mancances i, de forma externa, els problemes que puguen tenir les seues instal路lacions i tamb茅 les oportunitats que puga mostrar.

Posteriorment, el projecte definir脿 els objectius a seguir que es duran a terme a trav茅s del disseny d’una estrat猫gia de millora de les instal路lacions, de l’oferta en els serveis i del personal. Aix铆, s’elaborar脿 finalment un cronograma que permeta aconseguir els objectius proposats, aix铆 com implementar els controls de qualitat que permeten garantir la continu茂tat en el funcionament.

Per a la regidora de Cultura “el principal problema d’aquest emblem脿tic edifici castellonenc ha sigut la falta d’inter猫s pol铆tic que s’ha anat arrossegant pr脿cticament des de la seua inauguraci贸 i que, a m茅s, ha omplert p脿gines de diaris amb not铆cies sobre el total aband贸 de les seues instal路lacions, per la falta d’activitats i projeccions i tamb茅 pel poc inter猫s suscitat entre el p煤blic de la ciutat i prov铆ncia”.

Ruiz ha continuat dient que “la indifer猫ncia mostrada pels anteriors equips de govern ha portat al que hauria de ser un dels edificis ins铆gnia de la ciutat a convertir-se en un lloc sense inter猫s, abandonat i minyonejat per les pol铆tiques culturals fins avui”.

Per a la regidora, “el Planetari 茅s una aposta estrat猫gica de la ciutat, tant a nivell cultural com tur铆stic i 茅s una de les prioritats del nostre govern. Tenim un Planetari situat en un enclavament privilegiat, a uns pocs metres de mar, que molt poques ciutats en el m贸n tenen l’honor de posseir. Per a莽貌 resulta d’una absoluta tristesa tenir unes instal路lacions tan infrautilitzades”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.