fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El CEIP Errando Vilar d’Almassora obri el “rebost dels mots”

El CEIP Errando Vilar d’Almassora obri el “rebost dels mots”

La iniciativa del centre pret茅n recuperar paraules en des煤s de la llengua valenciana.

La comissi贸 de lleng眉es del CEIP Errando Vilar treballa un programa d’actuacions per a promoure el que el professorat del centre ha anomenat el “valenci脿 del bo”. Rescatar de l’oblit paraules i expressions t铆picament valencianes i corregir els errors m茅s habituals a l’hora de parlar l’idioma s贸n dos dels objectius fonamentals d’esta iniciativa, a cavall entre la ling眉铆stica i el joc, en la qual el personal docent implica l’alumnat perqu猫 “estimen la llengua”, com ha assegurat la regidora de Normalitzaci贸 Ling眉铆stica, Diana Belliure, durant la presentaci贸 del projecte.

En el rac贸 creat en la primera planta del col路legi per a este projecte destaca el “rebost dels mots”, un armari que s’obri per a recuperar el vocabulari en des煤s de la llengua valenciana, el qual el professorat anima als xicotets a integrar en la parla di脿ria. La Regidoria de Normalitzaci贸 Ling眉铆stica ha traslladat esta iniciativa a un marca p脿gines en el qual figuren fins a una dotzena de paraules com “avear”, “estora” o “armilla” i que el pr貌xim 23 d’abril, Dia de Llibre, ser脿 distribu茂t entre tots els alumnes d’Almassora.

“Felicitem la plantilla del centre per esta iniciativa, en la qual demostreu una implicaci贸 en l’educaci贸 dels nostres xiquets i xiquetes digna de recon猫ixer i de potenciar”, ha manifestat Belliure. Per a l’edil, el m猫rit d’este programa 茅s l’acompanyament i la motivaci贸 que transmet el professorat a l’hora d'”encoratjar els menuts i menudes a valorar i a interessar-se per la llengua”.

Per la seua banda, el director del centre, Jorge Grifo ha agra茂t “el suport de l’Ajuntament, a trav茅s del departament de Normalitzaci贸 Ling眉铆stica, i de la Conselleria d’Educaci贸 per a donar a con猫ixer estes paraules, no solament als nostres escolars sin贸 a tota la poblaci贸 escolar d’Almassora”. El responsable del centre ha confirmat que 茅s el segon curs en el qual es desenvolupa este programa i que “la comunitat educativa d’Errando i la d’altres centres estan encantades amb la iniciativa” posat que aconsegueix “millorar el rendiment acad猫mic” i “donar a con猫ixer nou l猫xic als xiquets i xiquetes i a tot el municipi”.

Un dels responsables de traslladar el projecte a les aules de 1er a 6茅 de Prim脿ria 茅s el mestre Pere Duch, qui considera fonamental que l’alumnat “se senta part铆cip de la llengua i perceba l’aprenentatge com un joc”. 脡s per a莽貌 que el professorat converteix els xiquets i xiquetes en “portadors de paraules que la gran majoria de la gent no coneix i, per tant, se senten protectors d’eixa llengua”, ha incidit el docent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.