fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Museu del Taulell d’Onda, protagonista a Cevisama, presenta el projecte de l’exposici贸 permanent de taulells

El Museu del Taulell d’Onda, protagonista a Cevisama, presenta el projecte de l’exposici贸 permanent de taulells

Ocupar脿 800 m2 i oferir脿 un recorregut per la hist貌ria del taulell des dels seus or铆gens fins a l鈥檃ctualitat’

En la primera jornada d’aquesta edici贸 de CEVISAMA, el Museu del Taulell ha tingut un paper protagonista i ha aconseguit una m脿xima repercussi贸 en presentar el ‘Nou projecte museogr脿fic de l’exposici贸 permanent de taulells’ de la instituci贸. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, i el director del Museu, Vicent Estall, han mostrat als assistents d’aquesta prestigiosa fira l’ambici贸s projecte que donar脿 a con猫ixer la hist貌ria del taulell a Onda.

L’Exposici贸 Permanent sobre taulells estar脿 situada a la Sala d’Exposicions Permanent constru茂da en 2011 i ocupar脿 800 m2, en els quals el visitant podr脿 realitzar un recorregut hist貌ric des del naixement de la cer脿mica fins a l’actualitat, mostrant les principals fites arquitect貌niques a trav茅s de l’espai i el temps, amb especial incid猫ncia als 煤ltims segles. La presentaci贸 s’ha projectat mitjan莽ant un recorregut diacr貌nic, on les peces de les diferents 猫poques i estils es mostren de forma evolutiva a trav茅s del temps.

Entre els objectes exposats, cobraran import脿ncia les lloses de fang romanes i els maons esmaltats isl脿mics onders, que serveixen de pre脿mbul a les col路leccions de taulells G貌tic, Renaixentistes i Barrocs. Aquestes col路leccions, notablement representatives, permetran entroncar les produccions aut貌ctones onderes, nascudes a partir del segle XVIII, amb la hist貌ria de la cer脿mica valenciana i per extensi贸 espanyola. A m茅s, aquesta exposici贸 potenciar脿 la import脿ncia actual de la ind煤stria taulellera, ja que l’ofici del segle XIX i les produccions modernistes del primer ter莽 del segle XX es trobaran 脿mpliament representades. Les obres aut貌ctones estaran acompanyades d’alguns exemples internacionals. Tamb茅 es mostrar脿 una selecci贸 de taulells industrial de la segona meitat del segle XX. El Museu del Taulell tamb茅 dedicar脿 un espai significatiu als ceramistes contemporanis i a les 煤ltimes tend猫ncies en el disseny. El recorregut finalitzar脿 al segle XXI amb les obres premiades amb els premis Alfa d’Or. En aquest sentit, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha remarcat que “la instituci贸 muse铆stica, viva i activa, t茅 la necessitat de renovar-se constantment amb l’objectiu de mostrar el patrimoni que custodia, amb uns recorreguts coherents, did脿ctics i adaptats a aquests temps i a les noves tend猫ncies. Amb la presentaci贸 d’aquest nou projecte, que esperem que siga una realitat el any vinent, dignificarem i farem valdre aquesta important col路lecci贸”, ha assegurat Huguet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.