fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Homenatge a Joaquin Michavila: Alcor铆 distingit i mestre de l’abstracci贸 pict貌rica

Homenatge a Joaquin Michavila: Alcor铆 distingit i mestre de l’abstracci贸 pict貌rica

Moltes vegades diguem que “al mort, tot s贸n gl貌ries” i 茅s una gran virtut saber recon猫ixer els grans homes abans d’abandonar aquest m贸n.

Joaqu铆n Michavila i Asensi va n脿ixer el 21 de gener de 1926, en la travessia del Calvari, on ara la fam铆lia Albero-Bachero ha constru茂t una casa nova, contigua amb la llavors lleteria de “Chimo Roques”. Fill d’un dels que abans s’anomenava “mestre nacional” destinat a la capital de l’Alcalat茅n abans de comen莽ar la Rep煤blica, un mestre amb fama de bon educador, va educar un dels grans pintors de la nostra terra.

L’Ajuntament de la vila el va distingir ja en 1998 per unanimitat i a proposta d’UPV a l’il路lustre pintor Joaquim Michavila amb el t铆tol d'”Alcor铆 Distingit”. Va rebre personalment el t铆tol, dem脿 far脿 18 anys, al sal贸 g貌tic de la Casa de la M煤sica, mostra que la localitat va saber recon茅ixer el que tenia en vida, i com a localitat amant de l’art del taulell i la cer脿mica, tamb茅 sap recon茅ixer a un artista entre els seus carrers.

Va formar part des de la seua fundaci贸 dels grups d’avantguarda Els Set, Parpall贸 i Arts de l’Art, era considerat com un dels mestres de l’abstracci贸 pict貌rica valenciana i va realitzar nombroses exposicions en tota Espanya, aix铆 com a Roma, Flor猫ncia, Basilea, Denver, Sao Paulo, Nova York i Viena. Entre els seus premis destaca la Distinci贸 de la Generalitat Valenciana al M猫rit Cultural concedida en 2001 o el Premi d’Arts Pl脿stiques de la Generalitat del 2007.

El passat mes de febrer la Universitat de Val猫ncia va rendir un homenatge a la figura de Joaqu铆n Michavila amb una exposici贸 monogr脿fica que va reunir una selecci贸 de 30 obres dels principals per铆odes de l’artista contemporani valenci脿, com s贸n el geom猫tric i el paisatg铆stic.

Davant de tot ens acomiadem d’un home que va amar i participar en la seua terra, potser no on va passar tot el temps que va voler per貌, com ja deia John O’Donohue, all脿 on et comprenen est脿 la teua llar. Descanse en pau Sr. Michavila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.