fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Biblioteca Valenciana rep el fons documental i bibliogr脿fic de Rafael Ventura Meli脿

La Biblioteca Valenciana rep el fons documental i bibliogr脿fic de Rafael Ventura Meli脿

La donaci贸 es va iniciar abans de la seua defunci贸 i est脿 formada per una col路lecci贸 de llibres dedicats, cartes i fotos personals.

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu ha acceptat la donaci贸 del fons documental i bibliogr脿fic de Rafael Ventura Meli脿 (Riola, 1948 – Val猫ncia, 2020), escriptor i periodista valenci脿.

La donaci贸, els tr脿mits de la qual es van iniciar abans de la seua defunci贸, est脿 formada per una col路lecci贸 de llibres dedicats, cartes i fotos personals, resultat de la correspond猫ncia i intercanvis amb amics i intel路lectuals valencians, manuscrits i mecanoscrits de les seues obres, tant de les publicades com de les que estan encara in猫dites, algunes subjectes a cl脿usules de resguard per raons de respecte o liter脿ries.

Entre els manuscrits i edicions valuoses podem destacar la primera edici贸 de ‘Le cimentiere marin’ de Paul Valery, dedicat amb una foto a Seta, i el mecanoscrit de Blasco Ib谩帽ez guionista amb tots els seus guions originals i una introducci贸.

Per expr茅s desig del donant, en el cas dels diaris i dels llibres inacabats, s’ha de deixar passar 20 anys per a poder ser consultats i 20 per a ser editats. Quant a les fotografies d’amics o familiars que no s贸n personatges p煤blics, hauran de transc贸rrer 20 anys per a consultar-les.

Ventura Meli脿 es va iniciar en el periodisme com a col路laborador de les revistes ‘Albatros’ (1964) i ‘Gorg’ (1971), m茅s tard va formar part de la redacci贸 de la revista ‘Valencia Semanal’ i finalment en ‘Levante-EMV’, primer com a col路laborador i despr茅s com a redactor en la secci贸 de Cultura, en qu猫 es va especialitzar en cine i literatura. Tamb茅 va treballar en la Cadena SER de presentador en el programa ‘Que no lo sepa nadie’.

A m茅s de la novel路la proustiana ‘脌mbit perdurable’, va publicar dues novel路les m茅s, ‘Atzucac’ (1972) i ‘La darrera tornada’ (1974). Tamb茅 els poemaris ‘Corrents de fons’ (1976), ‘Senyals de vida’ (1980) i ‘Igual vol dir It脿lia’ (1982).

Leave a Reply

Your email address will not be published.