fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació reafirmarà a la Serra d’en Galceran el seu compromís amb el patrimoni de la humanitat castellonenca

La Diputació reafirmarà a la Serra d’en Galceran el seu compromís amb el patrimoni de la humanitat castellonenca

Sales: “Preservar i difondre les pintures rupestres ens permet fer del nostre llegat una eina de desenvolupament territorial”

La Diputació ha sumat avui un nou argument dins de l’estratègia dissenyada a l’hora de fer del patrimoni de la humanitat un recurs de primer nivell per a l’impuls i desenvolupament del territori. Així, la Junta de Govern de l’administració provincial ha aprovat aquest migdia el conveni amb l’ajuntament de la Serra d’en Galceran pel qual es millorarà l’accés al Barranc de la Guitarra.

El vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha remarcat una inversió que malgrat no ser “d’una gran magnitud, 8.000 euros, sí que generarà un notable benefici en fer més accessible aquest abric situat en el marge esquerre del barranc i amb ell els seus importants gravats paleolítics”.

No en va, tal com ha reforçat Sales, “conservar, protegir i promocionar les pintures rupestres que fan únic l’interior castellonenc ens permet fer del nostre llegat i patrimoni un recurs de primer nivell per a afavorir el desenvolupament i creixement dels municipis. Per açò, obrir a potencials visitants el que és el tercer conjunt d’art parietal de la Comunitat Valenciana és obrir la Serra d’en Galceran i la comarca a noves oportunitats socials i econòmiques”.

D’aquesta manera, el Govern Provincial reforça la seua aposta per la cohesió territorial a través del patrimoni de la humanitat que li va portar a realitzar un total de 15 actuacions en 2016 i a millorar accessos com els de l’abric del Cingle de la Mola Remígia així com les coves rupestres de la Valltorta-*Gasulla i, en una primera fase, les pintures rupestres de la Serra d’en Galceran.

Amb açò, el passat any el Govern Provincial va invertir prop de 30.000 euros en la posada en valor del patrimoni mundial en els següents municipis: Vilafranca, Morella, Atzeneta del Maestrat, Les Coves de Vinromà, Borriol, Morella, Palanques, Ares del Maestrat, Vilafamés i la Serra d’en Galceran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.