fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament i la Diòcesi signaran un conveni d’utilització de la Basílica de Lledó i de les ermites municipals

L’Ajuntament i la Diòcesi signaran un conveni d’utilització de la Basílica de Lledó i de les ermites municipals

L’alcaldessa, que ha mantingut una reunió de treball amb el bisbe, destaca l’ambient de cordialitat i la disposició per a treballar conjuntament pel bé dels veïns i les veïnes de la ciutat.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, s’ha reunit amb el bisbe de la Diòcesi de Sogorb-Castelló, Casimiro López Llorente, per a analitzar la col·laboració que mantenen ambdues institucions en diferents àmbits com l’atenció social, i per a analitzar la situació d’edificis com la Basílica de Lledó o les ermites de la ciutat.

En la reunió, que ha transcorregut en un ambient de màxima cordialitat, Marco ha agraït al bisbe la important labor social que està realitzant l’església ajudant a les famílies que pitjor ho estan passant amb motiu de la crisi econòmica. En aquest sentit, l’alcaldessa ha recordat que hi ha un 30% de famílies en risc d’exclusió social i ha sol·licitat al bisbe augmentar la col·laboració entre Benestar Social i entitats depenents de l’església com Cáritas per a aconseguir ajudar al major nombre de persones en temes com la falta d’habitatge, extrem en el qual s’ha mostrat totalment disposat a col·laborar el bisbe. Marco i López Llorente també han abordat la situació del menjador del Pare Ricardo, i en aquest sentit l’alcaldessa ha avançat la intenció del Govern Local de cercar una nova ubicació més digna i amb millors prestacions per a aquest servei.

En la trobada, tots dos representants institucionals han abordat la situació de la Basílica de Lledó i han acordat crear una comissió de treball conjunyeix per a redactar un conveni d’utilització d’aquest enclavament per part de l’Ajuntament, el Bisbat i la Confraria de la Mare de Déu del Lledó. Aquest conveni establirà un marc de referència sobre aspectes com la catalogació del patrimoni, la conservació de l’immoble, el personal que treballa en el mateix, etcètera. Així mateix, en el conveni també es vol incloure la resta d’ermites de propietat municipal que té un important valor patrimonial i, alhora, una finalitat religiosa.

Amparo Marco ha mostrat la seua satisfacció per “el clima de cordialitat i enteniment que existeix entre l’Ajuntament i el Bisbat” i ha volgut agrair personalment al bisbe “la seua disposició a col·laborar en amb el nou Govern Local pel bé dels veïns i veïnes de la nostra ciutat”.

Finalment, l’alcaldessa i el bisbe han acordat que consensuaran el protocol d’alguns dels principals actes en els quals participa l’església dins de les Festes Fundacions de la Magdalena que se celebraran del 27 de febrer al 6 de març.

Leave a Reply

Your email address will not be published.