fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament i la Di貌cesi signaran un conveni d’utilitzaci贸 de la Bas铆lica de Lled贸 i de les ermites municipals

L’Ajuntament i la Di貌cesi signaran un conveni d’utilitzaci贸 de la Bas铆lica de Lled贸 i de les ermites municipals

L’alcaldessa, que ha mantingut una reuni贸 de treball amb el bisbe, destaca l’ambient de cordialitat i la disposici贸 per a treballar conjuntament pel b茅 dels ve茂ns i les ve茂nes de la ciutat.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, s’ha reunit amb el bisbe de la Di貌cesi de Sogorb-Castell贸, Casimiro L贸pez Llorente, per a analitzar la col路laboraci贸 que mantenen ambdues institucions en diferents 脿mbits com l’atenci贸 social, i per a analitzar la situaci贸 d’edificis com la Bas铆lica de Lled贸 o les ermites de la ciutat.

En la reuni贸, que ha transcorregut en un ambient de m脿xima cordialitat, Marco ha agra茂t al bisbe la important labor social que est脿 realitzant l’esgl茅sia ajudant a les fam铆lies que pitjor ho estan passant amb motiu de la crisi econ貌mica. En aquest sentit, l’alcaldessa ha recordat que hi ha un 30% de fam铆lies en risc d’exclusi贸 social i ha sol路licitat al bisbe augmentar la col路laboraci贸 entre Benestar Social i entitats depenents de l’esgl茅sia com C谩ritas per a aconseguir ajudar al major nombre de persones en temes com la falta d’habitatge, extrem en el qual s’ha mostrat totalment disposat a col路laborar el bisbe. Marco i L贸pez Llorente tamb茅 han abordat la situaci贸 del menjador del Pare Ricardo, i en aquest sentit l’alcaldessa ha avan莽at la intenci贸 del Govern Local de cercar una nova ubicaci贸 m茅s digna i amb millors prestacions per a aquest servei.

En la trobada, tots dos representants institucionals han abordat la situaci贸 de la Bas铆lica de Lled贸 i han acordat crear una comissi贸 de treball conjunyeix per a redactar un conveni d’utilitzaci贸 d’aquest enclavament per part de l’Ajuntament, el Bisbat i la Confraria de la Mare de D茅u del Lled贸. Aquest conveni establir脿 un marc de refer猫ncia sobre aspectes com la catalogaci贸 del patrimoni, la conservaci贸 de l’immoble, el personal que treballa en el mateix, etc猫tera. Aix铆 mateix, en el conveni tamb茅 es vol incloure la resta d’ermites de propietat municipal que t茅 un important valor patrimonial i, alhora, una finalitat religiosa.

Amparo Marco ha mostrat la seua satisfacci贸 per “el clima de cordialitat i enteniment que existeix entre l’Ajuntament i el Bisbat” i ha volgut agrair personalment al bisbe “la seua disposici贸 a col路laborar en amb el nou Govern Local pel b茅 dels ve茂ns i ve茂nes de la nostra ciutat”.

Finalment, l’alcaldessa i el bisbe han acordat que consensuaran el protocol d’alguns dels principals actes en els quals participa l’esgl茅sia dins de les Festes Fundacions de la Magdalena que se celebraran del 27 de febrer al 6 de mar莽.

Leave a Reply

Your email address will not be published.