fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Recomenaci贸 liter脿ria: El empobrecimiento valenciano

Recomenaci贸 liter脿ria: El empobrecimiento valenciano

Este llibre escrit per Francisco Jos茅 Goerlich Gisbert i publicat per la Instituci贸 Alfons el Magn脿nim analitza l’evoluci贸 de la renda per c谩pita i la seua distribuci贸 en la Comunitat Valenciana en relaci贸 amb la resta de l’Estat espanyol en els 煤ltims anys.

L’猫mfasi es posa inicialment en la p猫rdua de posicions relatives de la nostra comunitat en el context espanyol des d’una perspectiva de llarg termini, per貌 tamb茅 analitza el declivi de les classes mitjanes de renda originat per la crisi m茅s recent, aix铆 com l’evoluci贸 de l’indicador de pobresa normalitzat en l’脿mbit europeu, i conegut com a AROPE (At risk of poverty and social exclusion).

Francisco J. Goerlich Gisbert, llicenciat i doctor en Ci猫ncies Econ貌miques per la Universitat de Val猫ncia i Master of Science in Economics per la London School of Economics and Political Science. En l’actualitat 茅s catedr脿tic d’An脿lisi Econ貌mica a la Universitat de Val猫ncia. Els seus camps d’especialitzaci贸 s贸n la macroeconomia, la distribuci贸 de la renda, la demografia, l’economia regional, la geografia econ貌mica i l’econometria aplicada. 脡s coautor de diversos llibres i treballs entre els quals destaquen: Desigualdad y Bienestar Social: De la teor铆a a la Pr谩ctica y distribuci贸n de la Renta; Crisis econ贸micas y pol铆ticas redistributivas. Ha participat en diversos congressos nacionals i estrangers, i ha estat investigador associat de nombrosos projectes del Plan Nacional I+D+i, aix铆 com europeus en el context de l’horitz贸 EU2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published.