fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vilafam茅s formar脿 part de l’Aula Mentor i augmentar脿 l’oferta formativa per a adults

Vilafam茅s formar脿 part de l’Aula Mentor i augmentar脿 l’oferta formativa per a adults

Els ve茂ns del poble i la comarca podran accedir a 170 cursos.

El pr貌xim 29 de gener es firmar脿 el conveni perqu猫 Vilafam茅s siga subseu auxiliar de l’Aula Mentor, depenent de l’Alt Pal脿ncia. Els alcaldes Abel Ib谩帽ez de Vilafam茅s i Rafael Magdalena de Sogorb signaran el conveni i, a m茅s a m茅s, en la Biblioteca Municipal es presentar脿 la informaci贸 completa de l’Aula Mentor, des dels cursos que es preveu impartir fins als procediments de preinscripci贸 i matr铆cula d’alumnes.

Segons afirma Pablo Juan, regidor d’Educaci贸, “Vilafam茅s augmentar脿 substancialment l’oferta formativa de persones adultes que necessiten una preparaci贸 concreta per encontrar treball. Cal recordar 鈥攈a afegit el regidor鈥 que s’oferir脿 formaci贸 no sols a la gent de Vilafam茅s sin贸 a tota la comarca. Tamb茅 ser脿 un punt de col路laboraci贸 entre el sector industrial i l’Ajuntament de Vilafam茅s perqu猫 les empreses de l’entorn podran oferir cursos de formaci贸 permanent als treballadors de les seues plantilles”.

L’Aula Mentor 茅s un sistema de formaci贸 oberta i lliure que a trav茅s d’Internet promou el Ministeri d’Educaci贸, Cultura i Esports. En aquesta iniciativa participen activament, a trav茅s de convenis de cooperaci贸, un nodrit conjunt de comunitats aut貌nomes, ajuntaments i altres entitats p煤bliques territorials. L’objectiu d’Aula Mentor se centra a proporcionar una alternativa en mat猫ria de formaci贸 a la poblaci贸 adulta que no t茅 oportunitat d’assistir a altres ofertes formatives presencials. El ritme d’aprenentatge i dedicaci贸 de les persones adultes requereix un sistema totalment flexible, no subjecte ni a horaris ni a terminis de cap tipus. L’oferta formativa es materialitza en un conjunt de cursos en permanent actualitzaci贸, organitzats en 脿rees formatives i dissenyats i adaptats especialment per a les caracter铆stiques dels potencials destinataris.

Entre les principals senyes d’identitat d’aquesta modalitat d’ensenyament destaca la flexibilitat del sistema que beneficia els participants. La xarxa d’infraestructures f铆siques anomenades aules Mentor supera actualment les 450 unitats amb una important varietat d’oferta formativa. En aquests moments s’ofereixen m茅s de 170 cursos en permanent creixement. L’exist猫ncia d’ex脿mens presencials permet valorar el grau d’aprofitament del curs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.