Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora destina 190.000 euros a l’obra de Sant Jaume que pal·liarà inundacions en La Foia

Almassora destina 190.000 euros a l’obra de Sant Jaume que pal·liarà inundacions en La Foia

La primera actuació en el tram sud arranca després dels treballs previs d’Iberdrola.

L’Ajuntament d’Almassora reduirà l’impacte de les inundacions en La Foia després de la inversió de 191.000 euros en el tram sud del carrer Sant Jaume. La fase II d’estes obres arrancarà després que Iberdrola concloga els treballs previs en este espai, una actuació que ja està en marxa i que divendres passat van visitar l’alcaldessa, Merche Galí, i la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, per a conèixer l’avanç dels treballs.

La primera intervenció en la vorera sud del carrer Sant Jaume afecta a 400 metres de vial en el tram comprès entre els carrers Albocàsser i Dos de Maig. L’empresa de Vila-real Castelló Omega S.L. s’ocuparà d’una reforma que s’estendrà durant tres mesos en un espai pròxim a la urbanització La Foia. De fet, els tècnics municipals han indicat que les obres minimitzaran l’impacte de les inundacions que pateixen estes promocions d’habitatges davant fortes pluges.

Les obres van eixir a licitació per 220.000 euros. L’adjudicatària va presentar l’oferta econòmica més avantatjosa de les quatre presentades per a escometre el disseny redactat per l’Ajuntament d’Almassora. El projecte, a més de la intervenció en la xarxa d’aigua, té com a objectiu posar en valor les condicions d’accessibilitat per als vianants i de millora de la seguretat en este carrer de gran afluència de tràfic.

Els treballs coincidiran amb els de la fase III, que ja executa la mercantil Latra 2010 S.L entre els carrers Dos de Maig i Verge de Gràcia. Es tracta del tram central per a la conversió del vial en bulevard i la reforma té un pressupost de 88.276,76 euros (IVA inclòs) enfront dels 110.000 euros del preu de licitació. En este cas les obres, amb un termini d’execució de dos mesos, s’estenen en un tram de 270 metres de vial.

Cal recordar que l’adequació d’este carrer d’accés a Almassora està inclosa en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI). D’esta forma, la localitat comptarà amb finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Unió Europea per a la conversió en un bulevard d’este espai. En conjunt, la reforma global afecta a 1.200 metres de carrer en un espai residencial per al qual els veïns reclamaven major seguretat del tràfic.

Per este motiu, el disseny redactat pels tècnics municipals atallarà la velocitat amb carrils més estrets que donaran pas a noves zones per a vianants i ciclistes. “La nova configuració del carrer Sant Jaume respondrà al model de ciutat al que aspirem: més espais per al transeünt, carril bici i zones verdes”, ha defensat la regidora d’Urbanisme. Martinavarro ha demanat disculpes al veïnat per les molèsties que causen les obres als residents.

Leave a Reply

Your email address will not be published.