fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora liquida el procés de l’avinguda Generalitat després de 19 anys i més de 8 milions d’euros de costos

Almassora liquida el procés de l’avinguda Generalitat després de 19 anys i més de 8 milions d’euros de costos

El ple votarà un reconeixement extrajudicial de vora 178.000 euros corresponents als honoraris dels advocats.

El ple de l’Ajuntament d’Almassora votarà aquesta vesprada la liquidació dels 177.922,10 euros corresponents a les minutes dels advocats que van defensar els interessos del consistori en el procés de l’avinguda Generalitat. La quantitat serà amortitzada pel consistori amb part dels romanents de tresoreria de 2015, un pagament que ha de ser ratificat pel ple en tractar-se d’un reconeixement extrajudicial.

Conclou així un procés judicial que va començar en 2002 amb la primera sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana i que ha costat a les arques municipals 8.373.041,85 euros. Cal recordar que l’Ajuntament va ser obligat a pagar en 2013 els 8.195.119,75 euros corresponents a les indemnitzacions i interessos legals als propietaris de terrenys inclosos en el Pla Especial de Reserva de Sòl (PERS).

Aquest planejament urbanístic va ser aprovat pel ple al febrer de 1997, moment en què va començar el conflicte entre el consistori i els propietaris afectats. El pla va ser anul·lat judicialment anys després, si bé les divergències per la taxació del sòl van estendre el litigi durant anys fins que el tribunal va fixar les indemnitzacions individualitzades a càrrec del consistori (75%) i el Consell (25%).

En aquest sentit, l’alcaldessa d’Almassora, Susanna Nicolau, ha lamentat l’“enorme cost que aquest cas ha tingut per al poble d’Almassora” i ha mostrat la seua satisfacció per “tancar un assumpte que ens recorda les deficiències de gestió que durant anys ha patit aquest Ajuntament i que per sort ja hem superat”. En la mateixa línia s’ha manifestat la primera tinent d’alcalde, Merche Galí, que ha incidit en el “desemborsament milionari al que ha hagut de fer front el consistori amb els impostos dels seus veïns i que ens ha privat d’inversions que ja podríem haver executat”.

D’altra banda, en la sessió plenària de caràcter ordinari corresponent al mes de maig els grups municipals votaran la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de les taxes de serveis esportius i la relativa als serveis d’escola matinera, vespertina, de Nadal i de Pasqua. La corporació municipal també debatrà l’aprovació del projecte de bombament d’aigües residuals per al polígon situat a en el SUPOI-8.

Leave a Reply

Your email address will not be published.