fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicarló i Vinaròs comencen a perfilar les inversions amb càrrec als fons FEDER

Benicarló i Vinaròs comencen a perfilar les inversions amb càrrec als fons FEDER

Els 10 milions d’euros que Benicarló i Vinaròs rebran dels fons europeus FEDER es destinaran a projectes molt diversos relacionats amb les noves tecnologies, la sostenibilitat o la cohesió social. A Benicarló, una de les principals inversions es destinarà a elaborar i executar un pla estratègic per al casc antic.

«Se’ns obri un període apassionant per davant». Així ha definit l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, l’impacte que provocarà la concessió a Benicarló i Vinaròs de 10 milions d’euros dels fons FEDER per al desenvolupament de l’estratègia DUSI (Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat subvenció). Miralles i l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, han fet avui una primera aproximació als diferents projectes que es podran dur a terme amb els fons provinents de la Comunitat Europea, que es repartiran a parts iguals: 5 milions per a Benicarló i 5 milions per a Vinaròs. Els dos alcaldes han coincidit a assenyalar que «es tracta d’una estratègia molt potent que marcarà el desenvolupament futur de les dos ciutats».

La subvenció de 10 milions d’euros aprovada per al projecte presentat conjuntament per Benicarló i Vinaròs està emmarcada en l’estratègia Europea de Desenvolupament Urbà Sostenible (DUSI). En aquest context, els dos municipis han començat a treballar per a definir el destí de les inversions que es podran portar a terme, i que en qualsevol cas, tal com han puntualitzat els alcaldes, «hauran de dedicar-se als reptes globals que planteja esta estratègia: climàtics , ambientals, socials i econòmics. Hem de ser realistes, no es tracta d’una carta als Reis Mags», han destacat.

Les accions que es portaran a terme a través d’aquests fons es prolongaran fins a l’any 2022 i, tal i com han recordat els alcaldes, «afectaran a més d’una legislatura». «És per això que Miralles i Pla han coincidit en què «les inversions seran consensuades amb tots els grups polítics i orientades per les taules de participació ciutadana. Hem de ser generosos i planificar», han subratllat.

En el terreny més concret, l’alcaldessa de Benicarló ha avançat que entre les prioritats que es planteja la ciutat destaca la rehabilitació de barris no consolidats o en procés de degradació, «com és el casc antic, al qual pretenem donar-li una nova vida i una nova cara a través d’un Pla Estratègic al qual Benicarló podrà destinar recursos». Altres inversions s’orientaran a estratègies de consolidació de les xarxes digitals, d’implantació i foment de les energies renovables, adaptabilitat d’edificis i carrers, millores per a la gent gran i inversions productives que generen ocupació, entre d’altres.

Per la seua banda, l’alcalde Vinaròs, Enric Pla, ha coincidit amb Xaro Miralles en el destí global dels fons, i ha detallat que en el seu cas «una de les prioritats que estan clares és la construcció d’una residència per a la gent major, la dinamització del Vinalab i altres projectes que impliquen mesures d’igualtat i de convivència». A més, també ha apuntat que s’apostarà per la creació d’empreses que treballen en el sector del coneixement i l’ocupació.

Aquesta és la primera vegada en la història que Benicarló i Vinaròs van de la mà en un projecte conjunt, que com han assenyalat els primers edils «mira al futur i no a curt termini». Miralles i Pla s’han mostrat convençuts que «aquesta actitud de col·laboració demostra que els problemes se solucionen treballant colze a colze». «S’obri una nova etapa en què Benicarló i Vinaròs deixen de mirar-se de reüll i comencen a treballar amb esperit de comarca per a superar greuges històrics en serveis i infraestructures. La separació només porta a l’esterilitat», han sentenciat els alcaldes.

Els primers edils de Benicarló i Vinaròs han expressat el seu agraïment a les empresses consultores i als equips tècnics dels dos ajuntaments que han fet possible l’èxit d’aquest projecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.