fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 dota al Palau de la Festa d’un pla d’autoprotecci贸 davant emerg猫ncies

Castell贸 dota al Palau de la Festa d’un pla d’autoprotecci贸 davant emerg猫ncies

El regidor Antonio Lorenzo destaca que en un any s’ha impulsat una planificaci贸 en protecci贸 civil “fins ara inexistent”.

L’脿rea de Seguretat de l’Ajuntament de Castell贸 ha elaborat el Pla d’Autoprotecci贸 del Palau de la Festa i es converteix aix铆 en el primer edifici municipal no esportiu que compta amb un document professional per a fer front a possibles emerg猫ncies. El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, ha subratllat que amb l’aprovaci贸 d’aquest pla “complim amb el comprom铆s que adquirim fa un any de dotar als edificis municipals d’uns plans que determinen qu猫 fer en cas d’emerg猫ncia, un requisit legal i una exig猫ncia 猫tica que no s’havia at猫s fins ara”.

Lorenzo ha explicat que aquest 茅s el primer d’uns plans d’autoprotecci贸 que tamb茅 s’aprovaran per a la resta d’edificis municipals, com pot ser el cas del recinte de la P猫rgola o del propi Ajuntament. En este sentit, ha volgut destacar el treball de coordinaci贸 d’Antonio Costa, sergent del Servei de Bombers i responsable de Protecci贸 Civil. “Fins ara, la planificaci贸 d’autoprotecci贸 i protecci贸 civil ha sigut inexistent. Amb el nou Govern ja hem elaborat el pla d’autoprotecci贸 del Palau de la Festa i en pocs mesos tamb茅 estarem en disposici贸 de presentar el Pla Territorial d’Emerg猫ncies de Castell贸”, ha subratllat. cal recordar que aquest tipus de plans estan regulats per la norma b脿sica d’autoprotecci贸, recollida en el Reial decret 393/2007.

El Pla d’Autoprotecci贸 del Palau de la Festa s’estructura en dos grans blocs: un de mesures preventives i bones pr脿ctiques i un altre d’intervenci贸 davant emerg猫ncies. En l’脿mbit de les mesures preventives i bones pr脿ctiques, s’arreplega tot un seguit de recomanacions per a garantir que l’activitat transcorre dins de la normalitat, com no utilitzar elements amb flames; complir estrictament amb la prohibici贸 de fumar; no guardar elements f脿cilment inflamables prop de fonts de calor; etc猫tera. Quant a la intervenci贸 en emerg猫ncies, arreplega que com a norma general, s’ha de procedir segons la seq眉猫ncia d’accions denominada conducta PAS, abreviatura de protegir, avisar i soc贸rrer.

L’edil de Seguretat Ciutadana ha afegit que “el pla contempla mesures de prevenci贸 en l’脿mbit laboral, dirigides als empleats que de manera permanent o eventual treballen en el Palau, garanteix la seguretat dels ocupants en esdeveniments de gran aflu猫ncia de p煤blic; estableix la coordinaci贸 amb els serveis de seguretat i d’emerg猫ncia en cas que siga necessari”.

La regidora i presidenta del Patronat Municipal de Festes, Sara Us贸, tamb茅 ha agra茂t el treball de l’脿rea de Seguretat per a dotar al Palau de la Festa d’aquest pla d’autoprotecci贸 i ha anunciat que dem脿 se celebrar脿 una jornada de divulgaci贸 en el propi edifici a la qual s’ha convocat a la Junta de Festes, a la Gestora de Gaiates, a ens vinculats, funcionaris, entre uns altres “amb l’objectiu de donar a con猫ixer el pla i les mesures que es contemplen”. La difusi贸 forma part del propi Pla d’Autoprotecci贸 i la sessi贸 de mat铆 s’orientar脿 cap a la celebraci贸 d’esdeveniments amb gran aflu猫ncia de p煤blic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.