fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 aprova 27 projectes d’inversions sostenibles per un import de 4,1 milions

Castell贸 aprova 27 projectes d’inversions sostenibles per un import de 4,1 milions

La Corporaci贸 Municipal dona llum verda a l’ordenan莽a de mosquits que pret茅n “conscienciar a la ciutadania per lluitar contra el mosquit tigre”.

El ple de l’Ajuntament de Castell贸 ha aprovat avui la primera fase de les inversions sostenibles de 2016 que permetr脿 adjudicar 27 projectes per un import de 4,1 milions d’euros abans que acabe l’any. Aquests projectes s’agrupen en tres grans blocs: modernitzaci贸 de la gesti贸 p煤blica, preservaci贸 del patrimoni i aposta pel turisme i pol铆tiques socials i medi ambient.

El tinent d’Alcaldia de Gesti贸 Municipal, Antonio Lorenzo, ha detallat la relaci贸 d’actuacions davant la Corporaci贸 municipal, que ha celebrat avui el ple ordinari de juny perqu猫 l’煤ltim dijous del mes coincideix amb les festes de Sant Pere. Lorenzo ha explicat que els projectes emmarcats en l’脿mbit de la modernitzaci贸 de la gesti贸 p煤blica responen a “l’aposta per la millora de la gesti贸 per al ciutad脿 i la ciutadana a trav茅s d’un impuls a les noves tecnologies”. L’edil ha apuntat que amb aquesta inversi贸 es podran resoldre expedients amb major celeritat i tamb茅 concedir ajudes de manera m茅s 脿gil. La inversi贸 en tecnologia tamb茅 repercutir脿 en la millora de la seguretat, amb una nova sala d’emerg猫ncies, seguretat i control.

Quant al bloc del patrimoni i l’aposta pel turisme, s’inclouen actuacions com la culminaci贸 de la restauraci贸 i consolidaci贸 del Castell Vell, la rehabilitaci贸 de les fa莽anes del Palau Municipal que enguany celebra el seu 300 aniversari. “La posada en valor del nostre patrimoni, en la qual es va a invertir una mica m茅s d’un mili贸 d’euros, suposa tamb茅 una clara aposta per un turisme cultural i de qualitat”, ha defensat Lorenzo.

Respecte a l’脿mbit de les pol铆tiques socials i el medi ambient, aquesta primera fase d’inversions sostenibles, destaca l’impuls als horts socials amb la creaci贸 del nou hort d’Enriera, que “permetr脿 dotar a Castell贸 d’un espai important d’esplai i formaci贸 en cultius per a ciutadans baix criteris d’integraci贸 social”. A m茅s, tamb茅 es va a invertir en la millora de l’accessibilitat del pavell贸 Ciutat de Castell贸 i es continuar脿 amb el pla plurianual de condicionament de centres escolars p煤blics, amb actuacions en el col路legi Censal i en el Carles Salvador.

Per la seua banda, el vicealcalde, ha defensat la inversi贸 en diferents projectes de modernitzaci贸 que el Partit Popular ha esmenat al路legant que “vost猫s segueixen pensant que a la ciutadania nom茅s li interessa un pont, si no hi ha riu ja el farem, per貌 no 茅s veritat; la ciutadania tamb茅 necessita que aquesta administraci贸 siga 脿gil i eficient i vost猫s ens van deixar un bony del segle XVIII”.

Declaraci贸 institucional Xina
El ple tamb茅 ha aprovat una declaraci贸 institucional presentada pels grups municipals de PSPV i Comprom铆s en la qual s’insta a la UE a introduir m茅s garanties davant la possibilitat que es concedisca a Xina la qualificaci贸 d’economia de mercat per a protegir l’economia castellonenca i, especialment, el sector tauleller.

El text reclama a la Comissi贸 Europea que s’opose a tota concessi贸 unilateral de la condici贸 d’economia de mercat a Xina. A m茅s, arreplegue la necessitat que les institucions europees “tinguen degudament en compte les preocupacions manifestades per la ind煤stria, els sindicats i altres parts interessades de la Uni贸 sobre les conseq眉猫ncies de la concessi贸 de l’estatus d’economia de mercat per a l’ocupaci贸, el medi ambient, les normatives i el creixement econ貌mic sostenible en tots els sectors afectats de la ind煤stria manufacturera i per al conjunt de la ind煤stria”.

Aix铆, la declaraci贸 institucional demana expressament a la Comissi贸 Europea que vetlle, en aquest context, per la protecci贸 dels llocs de treball en la Uni贸.

Ordenan莽a de mosquits
Altre dels punts de l’ordre del dia que s’han aprovat es refereix a la nova ordenan莽a per a la prevenci贸 i control del mosquit tigre en la ciutat de Castell贸. Aquesta ordenan莽a estableix tretze actuacions de car脿cter general d’obligat compliment, que abasten des del manteniment de basses o fonts a piscines fins a sistemes de climatitzaci贸. A m茅s, tamb茅 prescriu accions espec铆fiques en cementeris, granges d’animals i tallers mec脿nics i dip貌sits de pneum脿tics, entre uns altres.

A partir d’ara, l’ordenan莽a entrar脿 en vigor. “I confiem que complisca el seu principal objectiu: conscienciar a la ciutadania i fomentar la cooperaci贸 de la societat en la lluita contra el mosquit tigre”, ha assenyalat la regidora de Salut P煤blica, Mary Carmen Ribera. Cal recordar que el mosquit tigre 茅s una esp猫cie fonamentalment urbana i que el 80% dels focus es localitzen en s貌l privat.

Altres aprovacions
El ple tamb茅 ha aprovat una proposici贸 per a la instal路laci贸 de desfibril路ladors en instal路lacions municipals. Aix铆, el regidor d’Esports, Enric Porcar, ha avan莽at que “el comprom铆s d’aquest govern 茅s augmentar el nombre de desfibril路ladors en les instal路lacions esportives i, en la mesura del possible, en altres depend猫ncies municipals amb grans aglomeracions. Prova d’aquest comprom铆s 茅s que ja el passat mes de mar莽 es van posar en funcionament 7 desfibril路ladors en la Ciutat Esportiva. Aquests 煤ltims s’uneixen als ja existents en les tres piscines (Ol铆mpica, Emilio Fabregat i Castalia), Gaet脿 Huguet, Ciutat de Castell贸, Chencho i Castalia”.

El regidor tamb茅 ha aclarit que “no solament s’aposta per instal路lar nous desfibril路ladors, sin贸 tamb茅 per millorar la ubicaci贸 dels mateixos perqu猫 siguen m茅s acccesibles i per millorar la formaci贸 del personal per al seu correcte 煤s”.

Finalment, durant la vesprada d’avui tamb茅 s’ha aprovat una declaraci贸 institucional en defensa del Corredor Mediterrani i una altra en defensa de la llengua de signes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.