fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló aprova 27 projectes d’inversions sostenibles per un import de 4,1 milions

Castelló aprova 27 projectes d’inversions sostenibles per un import de 4,1 milions

La Corporació Municipal dona llum verda a l’ordenança de mosquits que pretén “conscienciar a la ciutadania per lluitar contra el mosquit tigre”.

El ple de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat avui la primera fase de les inversions sostenibles de 2016 que permetrà adjudicar 27 projectes per un import de 4,1 milions d’euros abans que acabe l’any. Aquests projectes s’agrupen en tres grans blocs: modernització de la gestió pública, preservació del patrimoni i aposta pel turisme i polítiques socials i medi ambient.

El tinent d’Alcaldia de Gestió Municipal, Antonio Lorenzo, ha detallat la relació d’actuacions davant la Corporació municipal, que ha celebrat avui el ple ordinari de juny perquè l’últim dijous del mes coincideix amb les festes de Sant Pere. Lorenzo ha explicat que els projectes emmarcats en l’àmbit de la modernització de la gestió pública responen a “l’aposta per la millora de la gestió per al ciutadà i la ciutadana a través d’un impuls a les noves tecnologies”. L’edil ha apuntat que amb aquesta inversió es podran resoldre expedients amb major celeritat i també concedir ajudes de manera més àgil. La inversió en tecnologia també repercutirà en la millora de la seguretat, amb una nova sala d’emergències, seguretat i control.

Quant al bloc del patrimoni i l’aposta pel turisme, s’inclouen actuacions com la culminació de la restauració i consolidació del Castell Vell, la rehabilitació de les façanes del Palau Municipal que enguany celebra el seu 300 aniversari. “La posada en valor del nostre patrimoni, en la qual es va a invertir una mica més d’un milió d’euros, suposa també una clara aposta per un turisme cultural i de qualitat”, ha defensat Lorenzo.

Respecte a l’àmbit de les polítiques socials i el medi ambient, aquesta primera fase d’inversions sostenibles, destaca l’impuls als horts socials amb la creació del nou hort d’Enriera, que “permetrà dotar a Castelló d’un espai important d’esplai i formació en cultius per a ciutadans baix criteris d’integració social”. A més, també es va a invertir en la millora de l’accessibilitat del pavelló Ciutat de Castelló i es continuarà amb el pla plurianual de condicionament de centres escolars públics, amb actuacions en el col·legi Censal i en el Carles Salvador.

Per la seua banda, el vicealcalde, ha defensat la inversió en diferents projectes de modernització que el Partit Popular ha esmenat al·legant que “vostès segueixen pensant que a la ciutadania només li interessa un pont, si no hi ha riu ja el farem, però no és veritat; la ciutadania també necessita que aquesta administració siga àgil i eficient i vostès ens van deixar un bony del segle XVIII”.

Declaració institucional Xina
El ple també ha aprovat una declaració institucional presentada pels grups municipals de PSPV i Compromís en la qual s’insta a la UE a introduir més garanties davant la possibilitat que es concedisca a Xina la qualificació d’economia de mercat per a protegir l’economia castellonenca i, especialment, el sector tauleller.

El text reclama a la Comissió Europea que s’opose a tota concessió unilateral de la condició d’economia de mercat a Xina. A més, arreplegue la necessitat que les institucions europees “tinguen degudament en compte les preocupacions manifestades per la indústria, els sindicats i altres parts interessades de la Unió sobre les conseqüències de la concessió de l’estatus d’economia de mercat per a l’ocupació, el medi ambient, les normatives i el creixement econòmic sostenible en tots els sectors afectats de la indústria manufacturera i per al conjunt de la indústria”.

Així, la declaració institucional demana expressament a la Comissió Europea que vetlle, en aquest context, per la protecció dels llocs de treball en la Unió.

Ordenança de mosquits
Altre dels punts de l’ordre del dia que s’han aprovat es refereix a la nova ordenança per a la prevenció i control del mosquit tigre en la ciutat de Castelló. Aquesta ordenança estableix tretze actuacions de caràcter general d’obligat compliment, que abasten des del manteniment de basses o fonts a piscines fins a sistemes de climatització. A més, també prescriu accions específiques en cementeris, granges d’animals i tallers mecànics i dipòsits de pneumàtics, entre uns altres.

A partir d’ara, l’ordenança entrarà en vigor. “I confiem que complisca el seu principal objectiu: conscienciar a la ciutadania i fomentar la cooperació de la societat en la lluita contra el mosquit tigre”, ha assenyalat la regidora de Salut Pública, Mary Carmen Ribera. Cal recordar que el mosquit tigre és una espècie fonamentalment urbana i que el 80% dels focus es localitzen en sòl privat.

Altres aprovacions
El ple també ha aprovat una proposició per a la instal·lació de desfibril·ladors en instal·lacions municipals. Així, el regidor d’Esports, Enric Porcar, ha avançat que “el compromís d’aquest govern és augmentar el nombre de desfibril·ladors en les instal·lacions esportives i, en la mesura del possible, en altres dependències municipals amb grans aglomeracions. Prova d’aquest compromís és que ja el passat mes de març es van posar en funcionament 7 desfibril·ladors en la Ciutat Esportiva. Aquests últims s’uneixen als ja existents en les tres piscines (Olímpica, Emilio Fabregat i Castalia), Gaetà Huguet, Ciutat de Castelló, Chencho i Castalia”.

El regidor també ha aclarit que “no solament s’aposta per instal·lar nous desfibril·ladors, sinó també per millorar la ubicació dels mateixos perquè siguen més acccesibles i per millorar la formació del personal per al seu correcte ús”.

Finalment, durant la vesprada d’avui també s’ha aprovat una declaració institucional en defensa del Corredor Mediterrani i una altra en defensa de la llengua de signes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.