fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 aprova una baixada del 5% en el tipus de l’IBI i aplica criteris de progressivitat fiscal

Castell贸 aprova una baixada del 5% en el tipus de l’IBI i aplica criteris de progressivitat fiscal

L’equip de govern es compromet a sol路licitar una nova revisi贸 cadastral en 2017 i a crear el Consell Municipal d’Inspecci贸.

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Castell贸 ha aprovat avui la revisi贸 de les ordenances fiscals per a 2017 plantejada pels grups municipals de PSPV-PSOE, Comprom铆s i Castell贸 en Moviment, integrants del “Pacte del Grau”. Per a realitzar aquesta revisi贸 es va constituir abans de l’estiu un grup de treball integrat pels cinc grups municipals en el qual s’han anat aportant diferents propostes fins a arribar a la revisi贸 aprovada.

El regidor de Gesti贸 Municipal, Antonio Lorenzo, ha explicat que la principal mesura 茅s la reducci贸 del gravamen de l’Impost de B茅ns Immobles (IBI) a les fam铆lies en un 5%, passant aix铆 del 0,7875% al 0,7475%, “la qual cosa compensa, en cert grau, l’increment que any rere any pateix aquest impost com a conseq眉猫ncia de la revisi贸 cadastral sol路licitada pel PP”.

Tamb茅 s’inclou la baixada del tipus de gravamen de r煤stica en un 25%, de l’1,07 al 0,80%. Una altra modificaci贸 plantejada 茅s l’increment del tipus de l’IBI fins al 0,85 per al 5% dels immobles d’煤s no residencial amb valors cadastrals m茅s alts. Finalment, tamb茅 s’augmenta el tipus de gravamen que ha de pagar el port en un 5,4% passant del 0,8538% al 0,90%.

La revisi贸 incorpora una modificaci贸 de les bonificacions fiscals a les fam铆lies nombroses, que tindr脿 un car脿cter m茅s progressiu, en contemplar-se tant el valor cadastral de l’immoble com la renda familiar. D’aquesta forma, en funci贸 dels ingressos de la fam铆lia hi haur脿 cinc trams de bonificaci贸 entre el 12 i el 60%; i en funci贸 del valor cadastral de l’immoble hi haur脿 altres quatre trams de bonificacions que oscil路laran entre el 12 i el 30%. De manera que la bonificaci贸 m脿xima que podr脿 tenir una fam铆lia en l’IBI es mantindr脿 en un 90%. En el cas de les fam铆lies nombroses amb algun membre en situaci贸 de depend猫ncia s’establir脿 el m脿xim de bonificaci贸 per renda, independentment del valor cadastral de l’habitatge objecte de la bonificaci贸.

Bonificacions per a activitat cultural i social

Pel que fa a l’IBI s’ha aprovat una bonificaci贸 del 30% per als immobles l’activitat declarada dels quals estiga relacionada amb la cultura, com una forma de compensar l’elevat IVA cultural establit pel Govern del PP. Es beneficiaran les galeries d’art, llibreries, sales de cinema, teatres, sales de concerts i immobles destinats a la producci贸 i representaci贸 cultural.

Tamb茅 una bonificaci贸 del 30% en l’IBI als immobles destinats a 煤s social (cessi贸 gratu茂ta o lloguer social a fam铆lies en risc d’exclusi贸 o en proc茅s d’inclusi贸), despr茅s de la certificaci贸 de la Regidoria de Benestar Social.

I una bonificaci贸 compresa entre un 10 i un 25% a totes les edificacions d’煤s residencial en les quals s’hagen instal路lat sistemes per a l’aprofitament el猫ctric de l’energia provinent del sol. Aquesta bonificaci贸 s’aplicar脿 els 5 anys seg眉ents al de la finalitzaci贸 de la seua instal路laci贸, mantenint el car脿cter progressiu atenent al Valor Cadastral de l’immoble.

Leave a Reply

Your email address will not be published.