fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 redueix la c脿rrega fiscal sobre les fam铆lies amb una rebaixa de dos milions en l’IBI

Castell贸 redueix la c脿rrega fiscal sobre les fam铆lies amb una rebaixa de dos milions en l’IBI

El Govern anuncia la creaci贸 d’un pla biennal de control tributari per evitar el frau.

El ple de l’Ajuntament de Castell贸 ha aprovat hui la revisi贸 de quatre ordenances fiscals que entrar脿 en vigor a partir de l’1 de gener de 2017. Una de les principals propostes presentada pel Govern municipal (PSPV i Comprom铆s) i consensuada amb Castell贸 en Moviment 茅s la reducci贸 del gravamen de l’Impost de B茅ns Immobles (IBI) a les fam铆lies en un 5%, passant aix铆 del 0,7875% al 0,7475%, “el m茅s baix dels tipus aplicats per aquest ajuntament des de 2007”, ha destacat el regidor de Gesti贸 Municipal, Antonio Lorenzo.

L’edil ha defensat que “amb aquesta decisi贸 anem a evitar un augment de dos milions en la c脿rrega fiscal sobre les fam铆lies, que 茅s el que haurien pagat si haguerem mantingut el mateix coeficient”. A m茅s, ha anunciat que el proper mes de gener el Govern municipal sol路licitar脿 al Ministeri d’Hisenda una nova pon猫ncia cadastral que adapte la valoraci贸 dels immobles de la ciutat a la realitat sorgida de la crisi. “No volem que els ve茂ns i les ve茂nes de Castell贸 seguisquen pagant impostos per aquests b茅ns en virtut d’un valor fixat abans del col路lapse del mercat immobiliari”, ha subratllat el regidor.

Una altra mesura que s’impulsar脿 arran d’aquesta revisi贸 fiscal ser脿 un pla biennal de control tributari que determinar脿 la creaci贸 del consell municipal d’inspecci贸, “instrument imprescindible per a garantir el compliment de les nostres normes tribut脿ries a fi de que ning煤 contribu茂sca ni m茅s ni menys del que li correspon”. Tamb茅 s’inclou la baixada del tipus de gravamen de r煤stica en un 25%, de l’1,07 al 0,80%, “en una aposta clara per incentivar la reconstrucci贸 del cintur贸 agr铆cola que es va arru茂nar en els anys de l’especulaci贸 salvatge”. Una altra modificaci贸 plantejada 茅s l’increment del tipus de l’IBI fins al 0,85 pel 5% dels immobles d’煤s no residencial amb valors cadastrals m茅s alts. Finalment, tamb茅 s’augmenta el tipus de gravamen que ha de pagar el port en un 5,4% passant del 0,8538% al 0,90%. La revisi贸 incorpora una modificaci贸 de les bonificacions fiscals a les fam铆lies nombroses, que tindr脿 un car脿cter m茅s progressiu, en contemplar-se tant el valor cadastral de l’immoble com la renda familiar. D’aquesta forma, en funci贸 dels ingressos de la fam铆lia hi haur脿 cinc trams de bonificaci贸 entre el 12 i el 60%; i en funci贸 del valor cadastral de l’immoble hi haur脿 altres quatre trams de bonificacions que oscil路laran entre el 12 i el 30%. De manera que la bonificaci贸 m脿xima que podr脿 tenir una fam铆lia en l’IBI es mantindr脿 en un 90%.

Sobre aquest tema, el portaveu de Comprom铆s, Ignasi Garcia, ha criticat que “abans, una fam铆lia que ingressava 46.000 euros rebia la mateixa bonificaci贸 que una altra amb uns ingressos de 89.000 euros ja que s’aplicaven uns criteris ideol貌gics i poc treballats que generaven situacions injustes”. L’edil ha assegurat que “s’ha apostat per un barem mixt que observa les rendes i els valors dels habitatges, aconseguint uns criteris de contribuci贸 m茅s equ脿nimes”. En el cas de les fam铆lies nombroses amb algun membre en situaci贸 de depend猫ncia s’establir脿 el m脿xim de bonificaci贸 per renda, independentment del valor cadastral de l’habitatge objecte de la bonificaci贸. Per la seva banda, Lorenzo ha insistit que aquesta revisi贸 fiscal s’ha afrontat amb l’objectiu de “refor莽ar els elements de progressivitat fiscal i just铆cia social del sistema tributari local” i ha destacat que, per primera vegada, “ha estat fruit del treball conjunt de diversos grups pol铆tics”. El responsable de l’脿rea d’Hisenda de l’Ajuntament de Castell贸 tamb茅 ha reconegut l’esfor莽 dels empleats i empleades de l’Administraci贸 Tribut脿ria Local.

Leave a Reply

Your email address will not be published.