fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El grup Popular considera “pobre” una revisi贸 de les ordenances fiscals que, amb prou faenes, compensar脿 l’actualitzaci贸 del valor cadastral

El grup Popular considera “pobre” una revisi贸 de les ordenances fiscals que, amb prou faenes, compensar脿 l’actualitzaci贸 del valor cadastral

Els populars retrauen que el bipartit apuge els impostos als qui creen llocs de treball i riquesa en la ciutat.

El Grup Municipal Popular retrau al bipartit que la seua proposta d’ordenances fiscals incremente els impostos a les empreses que generen ocupaci贸 i riquesa en la ciutat.

Els populars, que sempre han defensat que la millor pol铆tica social 茅s la creaci贸 de llocs de treball, lamenten que el govern municipal seguisca incrementant la pressi贸 fiscal a les empreses que decideixen instal路lar-se en s貌l castellonenc per a crear ocupaci贸. “En lloc d’eliminar traves burocr脿tiques i tractar de dotar-les d’incentius fiscals, li les segueix gravant amb m茅s imposats. Una postura que va en detriment de la dinamitzaci贸 de l’economia local”, apunta la portaveu popular Bego帽a Carrasco.

El regidor popular Carlos Feliu va manifestar, en el Ple extraordinari en el qual es debatia l’aprovaci贸 de les ordenances fiscals, que “el bipartit ha acabat acarnissant-se amb les empreses, amb una pujada de l’IBI del 5,4% i amb 3.200 propietaris d’immobles d’煤s no residencial, com els comer莽os, als quals pugen l’IBI un 8%”.

Des del Grup Municipal Popular no entenen com un Ajuntament, el de Castell贸, que t茅 22 milions d’euros de super脿vit, pretenga recaptar 3 milions d’euros m茅s en impostos, d’acord amb el model d’ordenances fiscals que ha presentat el bipartit.

Aquesta xifra s’obt茅 de la suma del mili贸 d’euros m茅s que el bipartit va a recaptar amb l’IBI residencial; dels 600.000 euros corresponents a la taxa de brosses i del mili贸 i mitj脿 d’euros m茅s, que van a haver d’abonar les empreses, segons la modificaci贸 fiscal proposta.

Feliu avan莽a que pel que fa a l’increment de la taxa de brosses, “53.000 fam铆lies pagaran m茅s per la brossa i els 19.000 rebuts dels bars, perruqueries, comer莽os, cl铆niques, hotels, cafeteries, ind煤stries,… etc pagaran un 5% m茅s.

Els populars retrauen l’afany recaptatori de l’alcaldessa, Amparo Marco i dels seus socis de govern, incapa莽os d’executar un pressupost anual. “Si no saben gestionar els diners p煤blics perqu猫 repercutisca en el benefici dels castellonencs, per a tenir vost茅s els diners en el banc, millor que ho tinguen els ve茂ns en les seues butxaques, segur que li donaran millor utilitat”, apunta Feliu.

D’altra banda, el Grup Municipal Popular qualifica d’inexistent la progressivitat en la fiscalitat municipal, que durant anys el bipartit s’ha dedicat a prometre a la ciutadania. El regidor popular, Carlos Feliu, recorda que el govern que presideix Amparo Marco “va presumir de la creaci贸 d’un IBI Social, que pagarien m茅s els que m茅s tenen, va prometre rebaixar un 15% l’IBI a les fam铆lies que m茅s ho necessitaren…etc. On queden ara aqueixes promeses?”.

Carrasco: “Per tant, la rebaixa de l’IBI, que tant s’han preocupat d’anunciar no 茅s progressiva, sin贸 lineal i, com sempre, afectar脿 a la baixa per a uns i a l’al莽a per a uns altres. Una modificaci贸 pobra que amb prou faenes compensar脿 l’actualitzaci贸 del valor cadastral”.

Els populars van enlletgir al bipartit la seua des铆dia, la seua mala gesti贸 i la seua incompet猫ncia per portar vesprada i malament l’aprovaci贸 de les ordenances fiscals en un ple extraordinari. Ja que la seua tardan莽a ha arribat a posar en perill l’aprovaci贸 del Pressupost Municipal del 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published.