fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Comença la campanya oleícola a Segorbe

Comença la campanya oleícola a Segorbe

Ahir dilluns s’ha iniciat a Segorbe la campanya de recol·lecció de l’oliva que enguany va a tenir una fluixa collita deguda d’una banda a la sequera que ve patint la zona des de fa diversos mesos, per un altre a l’abundància de mosca que ha produït la caiguda prematura del fruit i també pel caràcter anyívol de l’olivera i l’extraordinària collita obtinguda el passat any.

Consegüentment a primeres hores del matí s’han obert les portes de la almàssera, complint amb l’acord adoptat en l’última assemblea de la Cooperativa Agrícola que ha realitzat una forta inversió en maquinària per a millorar la qualitat de l’oli i agilitar el tractament de l’oliva.

Responsables de l’entitat van assenyalar que les previsions d’enguany apunten al fet que la collita d’olives a molturar en les instal·lacions no arribarà als 700.000 quilos que encara sent una xifra més que respectable, en gens s’acosta als quasi 3,4 milions que van entrar el passat any. La quantitat podria ser una mica més alta, ja que alguna almàssera de la comarca ha confirmat que no obrirà enguany per l’escassa producció i els oliverers d’aqueixes poblacions podrien triar Segorbe per a portar la seua collita.

El president de la cooperativa segorbina, Julián Calp, va assenyalar que malgrat ser dolenta, la collita es va a salvar pels oliveres en regadiu i degoteig que tenen una producció acceptable, encara que els de secà no han produït gens “en moltes plantacions les olives ni tan sols s’agafaran perquè ni hi ha quantitat ni resulta rendible”.

Calp va assegurar que malgrat la mala collita, no es veurà en res perjudicada la qualitat de l’oli obtingut perquè “no té molt a veure la qualitat amb la quantitat, ja que açò depén de la cura dels agricultors i la varietat de l’oliva i és la mateixa”.

Recordem que en la almàssera de Segorbe s’extrau i envasa l’oli d’oliva de la zona amb les denominacions de Ducat de Segorbe i Segorbe Nostrum, considerat aquest últim com un dels millors olis del món.

Leave a Reply

Your email address will not be published.