fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Ple aprova per unanimitat destinar 500.000 euros per a les accions del Pacte local pel renaixement de Vila-real

El Ple aprova per unanimitat destinar 500.000 euros per a les accions del Pacte local pel renaixement de Vila-real

El Ple de l’Ajuntament de Vila-real ha aprovat hui per unanimitat una operaci贸 de suplement de cr猫dit per valor de 500.000 euros que permetr脿 finan莽ar les accions consensuades en el Pacte local pel renaixement de Vila-real, que agrupa a tots els partits amb representaci贸 municipal.

El regidor d’Economia, Xus Madrigal, ha explicat que esta taula de di脿leg 茅s fruit de la voluntat de consens per a “donar exemple i ser capa莽os, des de la unitat, d’aportar tot el nostre treball pel renaixement de la ciutat despr茅s d’esta crisi in猫dita”. Amb la proposta de suplement de cr猫dit aprovada en la sessi贸 de hui es destina diners de romanents de tresoreria que en principi estava previst per a complementar partides del pressupost de diferents regidories per貌 que “ara es dedicaran a finan莽ar les iniciatives acordades en el Pacte local pel renaixement”. Concretament, es destinen 250.000 euros a l’脿rea econ貌mica, 150.000 euros a l’脿rea social i 100.000 euros a l’脿rea sanit脿ria, les tres 脿rees en les quals s’engloben totes les iniciatives del pacte.

Madrigal, qui ha tornat a agrair als grups pol铆tics la “facilitat i el clima d’enteniment” ha ressaltat algunes de les accions ja consensuades en esta taula de treball com l’adquisici贸 de material de protecci贸, la creaci贸 de la targeta Fem poble Vila-real per a incentivar el consum en el comer莽 i els serveis locals, campanyes de promoci贸 comercial, el pla de cuina solid脿ria, la realitzaci贸 de test r脿pids de detecci贸 de COVID-19 a la plantilla de l’Ajuntament o el registre d’iniciatives culturals i esportives, a m茅s de l’ampliaci贸 dels convenis anuals amb les entitats socials C脿ritas, Creu Roja, Joventut Antoniana i Sant Vicent de Pa煤l “perqu猫 puguen prestar la seua labor solid脿ria tan necess脿ria”.

L’alcalde, Jos茅 Benlloch, ha valorat tamb茅 de manera positiva el consens i les “propostes interessants” que han tirat avant en esta taula i ha subratllat que “crec que totes seran positives per a la ciutat”. Benlloch s’ha comprom茅s a continuar treballant en la l铆nia de “fer el possible per ajudar a la reactivaci贸 de la ciutat” generant oportunitats “per貌 sense ocurr猫ncies que no siguen viables”. A m茅s, ha avan莽at que este fons 茅s ampliable en el futur en la mesura de la disponibilitat econ貌mica de l’Ajuntament.

El Ple tamb茅 ha aprovat, amb el vot favorable de PSPV, Unides Podem i Comprom铆s i l’abstenci贸 de PP, Ciutadans i Vox, una altra operaci贸 de suplement de cr猫dit per valor de 972.837 euros amb la qual es “far脿 front a compromisos adquirits en anys anteriors i que lamentablement no hem pogut dur a terme fins ara”, ha reconegut l’edil d’Economia. Madrigal ha destacat el pagament de 275.000 euros en ajudes a ONG que treballen en pa茂sos en vies de desenvolupament aix铆 com altres 50.000 euros per a subvencions a associacions juvenils, i ha adm茅s que “no hem pogut complir amb els terminis i ho lamentem especialment perqu猫 l’alian莽a amb la societat civil 茅s un dels pilars del nostre govern i per aix貌 treballarem m茅s intensament per a intentar millorar-lo”.

Esta modificaci贸 de cr猫dit inclou tamb茅 150.000 euros per a l’脿rea d’inform脿tica, destinats a la modernitzaci贸 de l’administraci贸 local i l’aposta per les noves tecnologies amb la finalitat de facilitar el treball dels funcionaris, agilitar les gestions a la ciutadania i reduir la bretxa digital. Altres 100.000 euros per a garantir el servei d’autob煤s urb脿 gratu茂t i 200.000 euros per a millores en els projectes de modernitzaci贸 dels pol铆gons industrials subvencionats per l’Institut Valenci脿 de Competitivitat Empresarial (Ivace).

La sessi贸 tamb茅 ha servit per a donar llum verda per unanimitat a la proposta d’Alcaldia del manifest de la Xarxa Innpulso de Ciutats de la Ci猫ncia i la Innovaci贸, de la qual Vila-real forma part, per a l’impuls i la promoci贸 de les pol铆tiques d’innovaci贸 com a eina clau per a pal路liar els efectes de la pand猫mia de COVID-19. Aix铆 mateix, tots els grups, a excepci贸 de Vox, han acordat una moci贸 conjunta amb motiu de la celebraci贸 del dia internacional de l’orgull LGTBIQ el pr貌xim 28 de juny.

Leave a Reply

Your email address will not be published.