fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Comunitat registra al desembre de 2015 el major avan莽 de l’IPI de tota Espanya amb un increment del 7,3%

La Comunitat registra al desembre de 2015 el major avan莽 de l’IPI de tota Espanya amb un increment del 7,3%

Destaca el creixement dels sectors maquin脿ria i equip (56,6%), paper i cartr贸 (18,1%), taulell (13,2%) i fusta (12,9%).

La directora general d’Ind煤stria i Energia, J煤lia Company, ha destacat hui que la Comunitat Valenciana “ha registrat al mes de desembre de 2015 el major avan莽 de l’脥ndex de Producci贸 Industrial (IPI) de tota Espanya amb un creixement del 7,3%, respecte al mateix mes de l’any anterior”.

“Aquest increment la situa per davant d’altres autonomies com Andalusia (5,1%), Madrid (4,4%), Catalunya (2,8%) i Pa铆s Basc (1,6%)”, ha afegit.

A m茅s, aquest augment 茅s molt superior al que ha registrat la resta d’Espanya que ha sigut del 2,9%, segons les dades que ha publicat hui l’Institut Nacional d’Estad铆stica (INE).

En aquest sentit Company, ha ressaltat que des de la conselleria d’Economia Sostenible “ho valorem molt positivament perque 茅s molt bona prova dels esfor莽os que estem realitzant des del Consell perqu猫 el creixement industrial s’assente sobre del nostre territori”.

Aix铆, ha explicat que des d’un principi “ens vam fixar com a objectiu que la ind煤stria fora una de les nostres prioritats i donar suport a l’entramat industrial de la Comunitat, i ja en sis mesos els resultats estan sent positius”.

Durant el mes de desembre de 2015 destaca el creixement aconseguit per sectors com maquin脿ria i equip (56,6%), paper i cartr贸; arts gr脿fiques (18,1%), taulell (13,2%) i fusta (12,9%).

Per铆ode gener- desembre 2015

Entre gener i desembre de 2015 l’脥ndex de Producci贸 Industrial ha augmentat a la Comunitat Valenciana un 6% enfront del creixement del 3,2% experimentat per la resta d’Espanya durant aquests 12 mesos, respecte a 2014.

En aquest per铆ode acumulat, l’avan莽 de l’IPI de la Comunitat ha superat al d’altres autonomies com Andalusia (3,7%), Pa铆s Basc (3,4%), Madrid (3,1%) i Catalunya (2,5%). Unes dades que la sit煤en com la segona comunitat en creixement de l’IPI i la primera entre les de major participaci贸 industrial.

Els sectors que han experimentat un major creixement han sigut material de transport (26%), fusta (16,6%), cautx煤 i pl脿stic (9,8%) i ind煤stria t猫xtil i de la confecci贸 (9,2%).

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.