fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Onda destina m茅s d’1 mili贸 d’euros en 2016 a millorar la ciutat

Onda destina m茅s d’1 mili贸 d’euros en 2016 a millorar la ciutat

Enguany s’han eliminat barreres arquitect貌niques en diversos carrers, reparat paviments i aparcaments, realitzat millores en els barris i pedanies i creat zones de verdes, adaptades i d’oci.

L’equip de govern liderat per l’alcalde Ximo Huguet ha realitzat enguany inversions municipals que estan facilitant la vida di脿ria dels ve茂ns de barris com el Monteblanco, Racholar de Matilda, l’Apeadero de Betx铆, el Castillo, el Tossalet o Artesa.

La regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Onda, Marta Piquer, ha valorat 鈥渕olt positivament鈥 les actuacions urban铆stiques que s’han dut a terme durant 2016 i que han executat les empreses de la localitat. 鈥淓s tracta d’accions molt concretes demandades pels ve茂ns del municipi i que han servit per a millorar la qualitat de vida dels barris d’Onda durant aquest 煤ltim any鈥, ha destacat Piquer. En aquesta l铆nia, ha recordat que l’actual equip de govern 鈥渆st脿 apostant per aquelles inversions que contribu茂squen clarament a facilitar el dia a dia de les persones, trencant aix铆 amb la pol铆tica del govern popular, que feia obres no priorit脿ries, com les reformes del Raval o El Pla鈥.

D’aquesta manera, des de la regidoria d’Urbanisme s’ha dut a terme totes aquelles accions que s’havien planificat en el passat exercici, encaminades a xicotetes obres i amb l’objectiu d’atendre les necessitats dels ve茂ns. 鈥淔ruit de la campanya participativa 鈥楲’alcalde al barri鈥 i de l’estudi dels t猫cnics municipals, enguany l’Ajuntament ha destinat m茅s d’1 mili贸 d’euros en obres, algunes d’elles finan莽ades amb mitjans propis i altres cofinan莽ades amb els Plans d’Obra i Serveis (POYS)鈥, ha assegurat Piquer.

Concretament, l’equip de govern ha invertit en este exercici m茅s de 200 mil euros en els barris del municipi, dels quals 30.000 provenien de la Diputaci贸. Amb aquesta ajuda provincial, Piquer ha explicat que l’Ajuntament ha urbanitzat el Racholar de Matilda, l’Apeadero de Betx铆 i la zona del barri del Monteblanco. D’altra banda, a trav茅s de la partida de millora de barris, l’equip de govern ha actuat en el barri del Tossalet, adequant les voreres; ha urbanitzat el barri del Castillo, i est脿 acabant d’adequar la zona verda d’Artesa situada en la part alta de la carretera, canviant el mobiliari urb脿 i millorant el jard铆.

Aix铆 mateix, Piquer ha afirmat que 鈥渓’equip de govern treballa per a aconseguir que la ciutat torne a ser habitable, din脿mica i social, centrant l’atenci贸 en els barris de la ciutat i creant zones verdes鈥. Fa una setmanes el consistori va finalitzar l’obra de la pla莽a Madrid, la qual ha perm猫s la instal路laci贸 d’un parc de 200 metres quadrats amb gronxadors adaptats per als xiquets amb mobilitat redu茂da, i en breu instal路lar脿 jocs adaptats en el parc 8 de Mar莽. Amb aquestes dos accions, la regidora ha explicat que 鈥渋ntentem facilitar la inclusi贸 social de tots els xiquets de la nostra ciutat i convertir els parcs del municipi en espais oberts en els que poden gaudir totes les fam铆lies鈥.

De la mateixa manera, la regidora ha recordat algunes de les accions urban铆stiques que estan per finalitzar, sense oblidar les millores d’accessibilitat de diferents barris. 鈥淟’Ajuntament d’Onda ha realitzat enguany els tastos arqueol貌gics en la pla莽a de la Sinagoga, que suposen que s’aproxima l’inici de les obres de remodelaci贸 d’aquest espai, i aquesta setmana han donat comen莽ament les obres del Cam铆 Castell贸, que consistixen en l’adequaci贸 del carrer perqu猫 mantinga la mateixa est猫tica que la resta de carrers del centre hist貌ric i la seva peatonalitzaci贸, que facilitar脿 la vida als ve茂ns del municipi i la seva conviv猫ncia amb el tr脿fic rodat鈥, ha finalitzat la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Onda, Marta Piquer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.