fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Ciutadans (C’s) de Castelló demana més supervisió i control dels mercats i fires

Ciutadans (C’s) de Castelló demana més supervisió i control dels mercats i fires

El portaveu, Vicente Vidal, reclama “major puntuació per als professionals castellonencs i la promoció dels productes de la província”.

El portaveu de Ciutadans (C’s) en l’Ajuntament de Castelló, Vicente Vidal, ha traslladat “la petició del grup municipal que l’Ajuntament duga a terme una major supervisió i control dels mercats i fires que organitza”. En aquest sentit, tal com ha explicat l’edil, “a través d’una moció conjunta amb el Partit Popular, sol·licitem que es marque un preu tancat per metre lineal per als paradistes des de l’Ajuntament en els plecs de condicions, que exigisca còpia de les factures abonades pels mateixos abans de la celebració d’aquests esdeveniments i que revise el compliment dels requisits legals per a exercir activitat en el carrer de totes les parades”.

“L’Ajuntament de Castelló, com a organitzador, és el responsable de garantir la igualtat d’oportunitats de tots aquells que vulguen participar en aquestes fires, el compliment dels requisits legals de totes les parades, la no asfíxia econòmica dels paradistes”, ha destacat el regidor.

Així mateix, “per a promoure l’ocupació en la nostra ciutat, des de C’s demanem, d’una banda, que s’oferisca major puntuació dins del plec de condicions a aquelles persones o comerços empadronats a Castelló i que oferisquen productes de la província i en segon lloc, que es planifiquen les dates tenint en compte els dies festius per a aprofitar l’augment de vendes”, ha destacat l’edil. “Fires com el Mercat Medieval de Castelló o la Fira Alternativa, entre uns altres, suposen un atractiu turístic per a la ciutat però al mateix temps comporta una oportunitat de negoci per a autònoms i comerços castellonencs així com una projecció dels nostres productes”, ha afegit Vidal.

Finalment, Vidal ha explicat que “el motiu de la moció resideix en les queixes de professionals castellonencs per l’escàs control per part de l’Ajuntament de Castelló de les condicions d’acceptació, assignació i inspecció de les parades participants en l’última edició del Mercat medieval de la ciutat”. “A més, en 2016, s’ha produït un increment del preu a abonar pels paradistes del Mercat medieval dels 50 euros per metre lineal en el cas de les parades dedicades a l’artesania als 75 euros; i dels 70 euros per metre lineal de les parades d’alimentació als 175 euros”, ha recordat l’edil, qui ha destacat que “aquest increment repercuteix negativament no solament en els autònoms i comerços que participen en el mercat sinó també en els clients que veuen encarits els preus a causa de la necessitat d’obtenir uns mínims beneficis”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.