fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda renuncia a demanar un préstec de 600.000 euros per a seguir reduint deute

Onda renuncia a demanar un préstec de 600.000 euros per a seguir reduint deute

La bona gestió de l’actual equip de govern permet no endeutar més les arques municipals.

L’Ajuntament d’Onda ha renunciat a demanar el préstec de 657.540 euros que permet la Llei de Racionalització i Estabilitat Pressupostària i que significaria augmentar el deute del municipi. Segons ha anunciat l’alcalde, Ximo Huguet, “l’equip de govern renuncia a esta operació financera per a seguir amb una gestió responsable dels diners públics que ens permeta sanejar l’economia local però, al mateix temps, seguir amb les inversions i xicotetes obres que milloren la qualitat de vida de la ciutadania” i ha afegit que “esta responsabilitat en temes econòmics ens ha portat a obtenir 5 milions d’euros de romanent en este 2018, que significaran una reducció considerable del deute, passant dels més de 5 milions d’euros en 2012 als menys de 2 milions d’enguany”.

L’alcalde ha assenyalat també que “inversions que anaven a ser finançades amb el préstec, per exemple en infraestructures, camins i vies públiques, el pantalà del Sitjar, actuacions al centre històric, la millora de barris o a l’alcassaba del castell, seran ara finançades amb part del romanent del 2017”.

Així mateix, Huguet ha anunciat que “estes accions no significaran un descens en les inversions que el govern municipal duran a terme, ni suposaran cap perjudici per a la ciutadania, tot el contrari. Este 2018 serà un any rècord en inversió municipal i, per exemple, el període mitjà de pagament a proveïdors està situat per sota del que marca la Llei, sent el límit de 60 dies. Concretament, el consistori ha reduït el període mitjà de pagament a 24 dies, un termini que ha seguit una línia descendent en l’últim exercici econòmic. Estos indicadors ens diuen que l’actual equip de govern està gestionant bé l’economia local, i ens animen a seguir treballant en esta línia”.

Finalment, l’alcalde ha recordat que “en la legislatura anterior es van sol·licitar préstecs per valor de més d’1 milió d’euros i, al contrari que succeeix avui dia, la ciutadania no veia resultats positius en el seu dia a dia. Estos fons es van destinar a grans obres que no aportaven cap benefici als onders.

Leave a Reply

Your email address will not be published.