fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real prorrogar脿 l’any que ve els pressupostos de 2017 fins a resoldre “l’empastre del monstre de l’urbanisme del PP”

Vila-real prorrogar脿 l’any que ve els pressupostos de 2017 fins a resoldre “l’empastre del monstre de l’urbanisme del PP”

L’alcalde, Jos茅 Benlloch, anuncia la decisi贸 “responsable” de perllongar la vig猫ncia dels comptes actuals, motivada pels 4,3 milions d’euros en resolucions fermes del jurat d’expropiaci贸 per conflictes urban铆stics anteriors a 2011.

L’Ajuntament de Vila-real prorrogar脿 l’any que ve el pressupost de 2017 fins a trobar una soluci贸 que permeta fer front als pagaments urban铆stics derivats de la gesti贸 del Partit Popular al capdavant del consistori. Aix铆 ho va anunciar ahir al mat铆 l’alcalde, Jos茅 Benlloch, despr茅s de signar la resoluci贸 que possibilita perllongar la vig猫ncia dels comptes actuals durant el pr貌xim exercici. “L’煤nica decisi贸 responsable que es pot prendre perqu猫 el monstre de l’urbanisme depredador del PP no afecte a la prestaci贸 de serveis a la ciutadania 茅s la de prorrogar el pressupost, encara que ens supose no poder destinar ni un euro a inversions noves que no estiguen contemplades en 2017”, valora.

La decisi贸 arriba for莽ada pels 4,3 milions d’euros en resolucions urban铆stiques fermes del jurat d’expropiaci贸 que el consistori de Vila-real t茅 en estos moments damunt de la taula, a les quals se suma el risc per altres conting猫ncies. “Esta quantitat no 茅s discutible; cal pagar-la, per貌 amb l’her猫ncia que ens va deixar el Partit Popular no podem. De fet, ja ha arribat a l’Ajuntament la reclamaci贸 judicial d’un dels propietaris afectats perqu猫 se li paguen els 400.000 euros que se li deuen”, agrega. “No podem permetre que, per culpa del passat, els vila-realencs no tinguen present ni futur. Volem arribar a acords amb els propietaris, pagar-los el que els correspon, per貌 no podem i no deixarem de prestar serveis a la ciutat en un model que s’ha demostrat viable per fer que Vila-real avance”, argumenta l’alcalde.

D’esta manera, l’equip de govern ha decidit perllongar els pressupostos vigents, renunciant a inversions i centrant la gesti贸 municipal a optimitzar els recursos i mantenir els serveis i infraestructures de la ciutat. “No pujarem impostos als ve茂ns i tampoc subscriurem un pr茅stec que elevaria el nostre nivell d’endeutament i posaria en risc que Vila-real poguera optar a l铆nies d’ajudes, com els fons Edusi o els programes d’ocupaci贸 impulsats per la Generalitat. Per a莽貌, fins que vegem com podem pagar l’empastre del Partit Popular sense que afecte el present i al futur de Vila-real, ens centrarem a executar el pressupost actual”, avan莽a Benlloch. En esta l铆nia, l’alcalde recorda que la legislaci贸 vigent, que obliga al compliment de determinats indicadors d’estabilitat i financers, sumada a la falta de personal i a la implantaci贸 de l’expedient 100% electr貌nic, han dificultat l’execuci贸 d’algunes de les inversions previstes en el 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published.