fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de la Vall d’Uix贸 exigeix a la CHJ que netege el llit del riu Bellcaire

L’Ajuntament de la Vall d’Uix贸 exigeix a la CHJ que netege el llit del riu Bellcaire

La nova petici贸 es produeix despr茅s de l’incendi que va afectar ahir a la zona, encara que l’equip de govern ho porta denunciant des de l’inici de la legislatura.

L’alcaldessa de la Vall d’Uix贸, Tania Ba帽os, ha exigit a la Confederaci贸 Hidrogr脿fica del X煤quer (CHJ) que netege i adeq眉i el llit del riu Belcaire i realitze un manteniment continu “per evitar el perill d’incendi o inundacions, especialment en esta 猫poca en la qual poden haver-hi pluges fortes” i tamb茅 “per imatge i salubritat”.

Esta demanda l’ha realitzat despr茅s de l’incendi que es va produir ahir i que va comen莽ar a la carretera d’Algar. Els primers indicis apunten al fet que el foc va ser provocat, ja que s’han apreciat dos focus. Les flames van afectar una nau industrial confrontant amb el barranc, en la qual es van cremar unes 35.000 caixes de pl脿stic, la qual cosa va ocasionar una gran columna de fum negre.

Ba帽os ha destacat “el gran treball” realitzat durant tot el mat铆 per la Policia Local, el Consorci Provincial de Bombers i l’Ag猫ncia Valenciana d’Emerg猫ncies, ja que la seua “r脿pida actuaci贸” va fer que “el foc es pogu茅s controlar i extingir sense lamentar m茅s danys que els materials”.

Este incendi ha posat de manifest “una situaci贸 que anem denunciant des de l’inici de la legislatura, el mal estat en el qual es troba el llit del riu Bellcaire”. El seu manteniment 茅s compet猫ncia exclusiva de la CHJ (depenent del Govern d’Espanya) i l’Ajuntament no pot actuar sense el seu perm铆s.

Cal recordar que l’actual equip de govern ja va mantenir una reuni贸 l’any passat amb responsables d’esta entitat “per transmetre’ls la necessitat de tenir esta zona en condicions, perqu猫 la prevenci贸 茅s imprescindible”, ja que el llit “travessa la ciutat”.

Aix铆, esta reivindicaci贸 “no la fem ara perqu猫 s’haja produ茂t un incendi, sin贸 que portem tota la legislatura advertint-ho”. De fet, l’alcaldessa ha mostrat retallades de premsa de novembre de 2015; setembre i desembre de 2016; i l’煤ltim de maig de 2017. “Les 煤niques actuacions que s’han fet han estat amb recursos municipals, quan la CHJ ens ha donat perm铆s”, ha afirmat.

En este sentit, ha afegit que “amb estes intervencions li hem tapat les vergonyes a la CHJ, que no fa el seu treball, per貌 sempre hem pensat en la seguretat dels vallers i valleres”. I 茅s que la “immobilitat” de la Confederaci贸 Hidrogr脿fica del X煤quer “posa en perill la nostra naturalesa i despr茅s de l’incendi d’ahir tamb茅 afecta empreses locals que generen ocupaci贸”.

Per aix貌, Ba帽os ha tornat a reclamar a la CHJ que actue “per no haver de lamentar cap incident m茅s” i ha assegurat que des de l’actual equip de govern municipal “seguirem treballant i exigint on fa莽a mancada que complisca amb les seues obligacions amb la nostra ciutat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.