fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vilafamés impulsa per primera vegada els pressupostos participatius

Vilafamés impulsa per primera vegada els pressupostos participatius

L’Ajuntament de Vilafamés ha posat en marxa per primera vegada els pressupostos participatius. Es tracta de la iniciativa Vilafamés Participa! En 2017 els veïns i veïnes podran triar en què es gasta els diners en un projecte que, com a màxim, ha de tindre un cost de 26.000 euros.

El regidor de Participació Ciutadana, Pablo Juan, ha presentat la iniciativa als veïns. L’objectiu de la proposta és “donar poder a veïns i veïnes i que siguen ells els que decideixen on s’ha de destinar els diners públics”. El projecte que es decideixa després del procés de participació ciutadana s’executarà en 2017. Pot tractar-se d’iniciatives en matèria d’infraestructures, millores de les existents, activitats culturals i lúdiques.

El programa de participació ciutadana i decisió consta de tres fases.

Des del 12 d’octubre s’han repartit urnes pels establiments de la localitat. En elles els veïns podran dipositar les seues propostes. A més a la web municipal s’habilitarà un sistema perquè els ciutadans puguen enviar-les. El termini estarà obert fins al 30 d’octubre.

Entre el 7 i el 30 de novembre, un cop recopilades les iniciatives, els veïns podran acudir a l’oficina de turisme a votar per, així, manifestar les seues preferències. La votació estarà oberta als veïns majors de 16 anys.

El 7 es desembre es donarà a conèixer la proposta més votada que serà la que s’executarà el pròxim any.

Leave a Reply

Your email address will not be published.