Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana acomiada les seues festes de la Misericòrdia amb el color i la gran participació en la Batalla de Flors

Borriana acomiada les seues festes de la Misericòrdia amb el color i la gran participació en la Batalla de Flors

Juntament amb el Castell de focs artificials van acomiadar els deu dies de celebracions patronals en els quals ha tornat a destacar la creixent participació en la majoria d’actes.

Poques formes hi ha més alegres que la que des de fa anys serveix per a acomiadar les Festes de la Mare de Déu de la Misericòrdia a Borriana. La Batalla de Flors suposa una explosió de color i alegria difícil d’aconseguir per un altre tipus d’actes de clausura d’unes celebracions patronals. I en l’edició de 2017 ha tornat a repetir l’èxit de participació de centenars i centenars de veïns i veïnes de Borriana que han volgut acomiadar les deu jornades festives amb tota l’expressió artística, el colorit i la festa que han transmès les carrosses al seu pas pels diferents carrers del centre de la ciutat fins a arribar a El Pla, on la tribuna d’autoritats, la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, o l’alcaldessa Maria Josep Safont estaven acompanyades per una nodrida representació municipal a més de la presència d’autoritats com el Director General d’Obres Públiques, Carlos Domingo, o la Directora General d’Internacionalització, Maria Dolores Parra.

Quilos i quilos de confeti van anar cobrint els carrers de Borriana i de forma especial la plaça del Pla, que poques hores abans havia sigut completament adequada per a la celebració de la Batalla de Flors, amb la retirada tant dels cadafals, com de l’arena i les infraestructures del recinte taurí per part dels operaris de Via Pública. Després d’una primera volta al Pla on tant el públic com les autoritats van poder observar de ben prop el treball de les comissions falleres en l’elaboració de les carrosses, el jurat va poder sospesar i intercanviar opinions per a acabar triant el treball de la Falla Barri València com a guanyador, revalidant així el premi aconseguit el passat any. El segon premi va ser per a la Falla Societat Sant Josep, seguida del Club 53 que ha completat el podi. A continuació, la Societat Centre Espanya va ser quarta, la Falla Don Bosco cinquena, i La Bosca, Plaça Chicharro i Societat de *Caçadors van completar la llista de carrosses premiades.

A partir de les nou de la nit ha sigut la Piroctècnia Martí la que un any més ha posat el color i l’olor de la pólvora com mana la tradició, en el tancament definitiu de les festes de la Misericòrdia amb el seu Castell de Focs Artificials que va tornar a reunir a centenars de persones en el costat sud del Riu Ana, des d’on van poder gaudir de l’espectacle llançat des de la Plaça de la Fira. Precisament este emplaçament va ser una de les novetats més positives de les festes, ja que com ha assenyalat la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer en una primera valoració de les celebracions, “estem contents de veure com la participació en pràcticament tots i cadascun dels actes programats durant les festes patronals ha sigut més que positiva, superant en molts casos la d’anys anteriors, per la qual cosa, novetats com la ubicació del Recinte de Festes en la Plaça de la Fira o la programació d’iniciatives i projectes nous al costat de col·lectius com Interpenyes, han tornat a millorar la

Leave a Reply

Your email address will not be published.