fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana prepara una interessant Ruta Ciclocultural que avui arribar脿 a la seva tretzena edici贸

Borriana prepara una interessant Ruta Ciclocultural que avui arribar脿 a la seva tretzena edici贸

La tem脿tica que en aquesta ocasi贸 ha decidit repassar el recorregut que es realitzar脿 amb bicicleta s’ha centrat aquest any en la part comercial i industrial de la hist貌ria de la ciutat.

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Borriana ja t茅 totalment llesta la tretzena edici贸 de la Ruta Ciclocultural que recorre diversos punts de terme municipal per donar a con猫ixer entre els seus ve茂ns i ve茂nes alguns dels secrets o llocs encara desconeguts per a molts d’ells. En col路laboraci贸 directa amb els gestors del Museu Arqueol貌gic Municipal, diumenge que ve dia 4 la ruta recorrer脿 el ric passat industrial i comercial de la ciutat amb la visita a diversos punts o enclavaments d’especial inter猫s degut la seva import脿ncia dins de l’economia de la ciutat en 猫poques passades.

Emmarcada dins de les festes patronals en honor a la Mare de D茅u de la Miseric貌rdia, la XIII Ruta Ciclocultural abandonar脿, a partir de les deu del mat铆, el casc urb脿 de Borriana per rec贸rrer, per exemple, el cam铆 que seguien les antigues caravanes comercials de l’猫poca musulmana al seu pas per la ciutat, i que dins de la seva itiner脿ncia cont铆nua dins de les comarques ve茂nes, sempre utilitzaven els mateixos llocs de pas o de descans.

Un altre dels llocs emblem脿tics per貌 desconegut per a molts que la ruta amb bici tindr脿 l’oportunitat de visitar 茅s la f脿brica de licors del Mijares, per m茅s tard con猫ixer m茅s de prop l’antiga serradora situada al costat de la carretera d’Almassora. Finalment, una altra de les construccions que rebran el pas de les bicicletes i una visita seran els dip貌sits d’aigua potable constru茂ts durant el segle XIX.

Leave a Reply

Your email address will not be published.