fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló engegarà un servei pioner d’assessorament psicològic per a majors

Castelló engegarà un servei pioner d’assessorament psicològic per a majors

L’edil Mary Carmen Ribera destaca que aquest servei respon a una demanda del projecte ‘Castelló, ciutat amigable amb la gent gran’

Castelló engegarà enguany un servei pioner d’atenció psicològica per a persones majors. La regidora de Gent Gran de l’Ajuntament de Castelló, Mary Carmen Ribera, ha mantingut una reunió amb Mar Lluch i Andrea Ollero, representants del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Castelló, “per a promoure la implantació en la ciutat d’un servei de suport o assessorament psicològic a persones majors, atenent així a una de les propostes formulades en el procés de treball del projecte Castelló: ciutat amigable amb les persones majors, segons ha explicat l’edil.

Ribera ha argumentat la necessitat d’aquest servei “atès que durant el procés de maduresa es fa evident la necessitat d’adaptació a través d’estratègies d’optimització de les nostres capacitats”. El procés d’envelliment porta associat un inevitable declivi físic que, si bé pot retardar-se o minimitzar-se amb l’adopció d’hàbits de vida saludable, apareixerà en major o menor mesura en un moment determinat. D’altra banda, les persones majors són protagonistes de doloroses pèrdues, no solament de persones del seu entorn, sinó també d’estatus o rols desenvolupats, d’etapes vitals,…

Per aquests motius, des de la Regidoria de Gent gran de l’Ajuntament de Castelló “considerem necessari dotar als majors d’instruments per a l’acceptació psicològica de tots els canvis associats a l’envelliment”, ha defensat la regidora Mary Carmen Ribera.

Així, s’ha estimat la conveniència d’organitzar el servei d’assessorament psicològic a majors concebut com un recurs d’atenció individual dirigit a persones majors que demanden directament ajuda psicològica per mancar del suport afectiu i/o instrumental que els permeta afrontar els seus problemes i inquietuds de la manera més adequada.

Com a objectius específics d’aquest servei pioner en l’Ajuntament de Castelló destaquen la prevenció de problemes psíquics relacionats amb l’envelliment; la millora de la qualitat de vida a través del manteniment d’un estat d’ànim positiu; l’anàlisi d’alternatives per a aconseguir actituds positives i agradables; el suport enfront de problemes propis de la vellesa; la resolució de dubtes relatius a relacions personals i socials o la millora de l’autoestima dels majors.

Aquest servei d’ajuda o assessorament psicològic es prestarà de manera gratuïta i es desenvoluparà en un entorn d’estricta confidencialitat. Podran accedir al servei persones majors de 60 anys, empadronades en la ciutat de Castelló, prèvia cita sol·licitada en l’Oficina del Major.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.