fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 engegar脿 un servei pioner d’assessorament psicol貌gic per a majors

Castell贸 engegar脿 un servei pioner d’assessorament psicol貌gic per a majors

L’edil Mary Carmen Ribera destaca que aquest servei respon a una demanda del projecte ‘Castell贸, ciutat amigable amb la gent gran’

Castell贸 engegar脿 enguany un servei pioner d’atenci贸 psicol貌gica per a persones majors. La regidora de Gent Gran de l’Ajuntament de Castell贸, Mary Carmen Ribera, ha mantingut una reuni贸 amb Mar Lluch i Andrea Ollero, representants del Col路legi Oficial de Psic貌legs de Castell贸, “per a promoure la implantaci贸 en la ciutat d’un servei de suport o assessorament psicol貌gic a persones majors, atenent aix铆 a una de les propostes formulades en el proc茅s de treball del projecte Castell贸: ciutat amigable amb les persones majors, segons ha explicat l’edil.

Ribera ha argumentat la necessitat d’aquest servei “at猫s que durant el proc茅s de maduresa es fa evident la necessitat d’adaptaci贸 a trav茅s d’estrat猫gies d’optimitzaci贸 de les nostres capacitats”. El proc茅s d’envelliment porta associat un inevitable declivi f铆sic que, si b茅 pot retardar-se o minimitzar-se amb l’adopci贸 d’h脿bits de vida saludable, apareixer脿 en major o menor mesura en un moment determinat. D’altra banda, les persones majors s贸n protagonistes de doloroses p猫rdues, no solament de persones del seu entorn, sin贸 tamb茅 d’estatus o rols desenvolupats, d’etapes vitals,…

Per aquests motius, des de la Regidoria de Gent gran de l’Ajuntament de Castell贸 “considerem necessari dotar als majors d’instruments per a l’acceptaci贸 psicol貌gica de tots els canvis associats a l’envelliment”, ha defensat la regidora Mary Carmen Ribera.

Aix铆, s’ha estimat la conveni猫ncia d’organitzar el servei d’assessorament psicol貌gic a majors concebut com un recurs d’atenci贸 individual dirigit a persones majors que demanden directament ajuda psicol貌gica per mancar del suport afectiu i/o instrumental que els permeta afrontar els seus problemes i inquietuds de la manera m茅s adequada.

Com a objectius espec铆fics d’aquest servei pioner en l’Ajuntament de Castell贸 destaquen la prevenci贸 de problemes ps铆quics relacionats amb l’envelliment; la millora de la qualitat de vida a trav茅s del manteniment d’un estat d’脿nim positiu; l’an脿lisi d’alternatives per a aconseguir actituds positives i agradables; el suport enfront de problemes propis de la vellesa; la resoluci贸 de dubtes relatius a relacions personals i socials o la millora de l’autoestima dels majors.

Aquest servei d’ajuda o assessorament psicol貌gic es prestar脿 de manera gratu茂ta i es desenvolupar脿 en un entorn d’estricta confidencialitat. Podran accedir al servei persones majors de 60 anys, empadronades en la ciutat de Castell贸, pr猫via cita sol路licitada en l’Oficina del Major.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.