fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El 75茅 aniversari de la Junta Local Fallera de Borriana en imatges

El 75茅 aniversari de la Junta Local Fallera de Borriana en imatges

Un total de 43 Reines Falleres de la ciutat van protagonitzar al costat dels i les dirigents hist貌rics de la Junta un aniversari que 鈥渟er脿 recordat per molts anys en la ciutat鈥.

Que el Teatre Pay脿 est脿 acostumat a acollir actes i celebracions d’all貌 m茅s emotives no se li escapa a cap borrianenc o borrianenca. Per貌 que aquest dissabte ha fregat els l铆mits de l’emotivitat, alegria i festa entre les seues prop de 800 butaques 茅s alguna cosa que nom茅s poden testificar les centenars de persones que les van omplir durant la celebraci贸 de l’acte de commemoraci贸 del 75 aniversari de la Junta Local Fallera.

Abans que el teatre obrira les seues portes de bat a bat per a rebre a falleres i fallers de totes i cadascuna de les 煤ltimes sis d猫cades, les 43 Reines Falleres de la hist貌ria de la ciutat es van donar cita en la Pla莽a Major al costat de Presidents, dirigents i representants de les diferents Juntes que durant els 煤ltims 75 anys han dirigit els designis de les Falles en la capital de la Plana Baixa. Al seu costat, la regidora de Festes i actual Presidenta de la Junta Local Fallera, Llu茂sa Monferrer que es mostrava 鈥渆mocionada amb un acte com el 75 aniversari de la Junta, que esperem que reflectisca l’intens treball i la dedicaci贸 que durant tot aquest temps han dedicat desenes i desenes de borrianencs i borrianenques a la nostra Falles. Tamb茅 l’Alcaldessa de Borriana Maria Josep Safont participava de la Desfilada, i com ja va dir en la presentaci贸 de l’acte realitzada durant les emana 鈥渁nimem a qualsevol ve铆 i ve茂na a gaudir de prop d’un acte tan especial i hist貌ric com aquest amb la Desfilada pr猫via a l’acte de l’aniversari鈥, una crida que ha tingut efecte ja que desenes i desenes de persones han secundat el pas de falleres i fallers a trav茅s del Carrer Sant Vicent fins a les portes del Teatre Pay脿.

A penes uns segons despr茅s de les set de la vesprada i despr茅s de l’atenci贸 als nombrosos mitjans de comunicaci贸 concentrats en el hall del Teatre, comen莽ava un acte en el qual l’emotivitat i els records van ser la constant. Des de l’inici, quan el presentador de l’acte, Jorge Tejedo, cridava a l’escenari al Pregoner oficial de l’acte, Toni Gil Trilles qui inicialment va repassar la hist貌ria de la Junta, coneguda a Borriana com 鈥淟a Local鈥, i que va n脿ixer l’any 1943, com repassava el Pregoner que animava a gaudir d’un acte tan especial a una platea del Pay脿 completament plena. Les primeres a accedir a l’escenari del Teatre Pay脿 van ser les actuals Dames d’Honor de la Cort de 2018, al costat de les Dames de la Ciutat i les Reines Falleres, Judit Pesudo i Ana Gim茅nez.

Arribava llavors el moment d’homenatjar a les persones que durant la hist貌ria de la Junta Local Fallera l’han dirigit, en aquest cas fins a l’any 93. Repassant cadascun dels moments hist貌rics, an猫cdotes i treball de cadascun d’ells, van ser pujant a l’escenari per a rebre els aplaudiments dels fallers i falleres que agra茂en aix铆 els anys dedicats a la Junta i les Falles de Borriana. Era el moment de comen莽ar a rebre a les Reines Falleres de Borriana fins al mateix any 93, que pacientment havien esperat en el hall d’entrada del Teatre fins a ser cridades una per una fins a l’escenari. El primer dels moments literaris de la gala ha arribat amb la intervenci贸 del primer dels dos Mantenidors de l’acte de celebraci贸 del 75 aniversari, amb les paraules de Josep Manuel Palomero, que han precedit a l’entrada dels Presidents de la Junta a partir de l’any 94 i tamb茅 les Reines Falleres, tant majors com a infantils, d’a partir d’aqueix mateix any. Tancava aquesta segona part de participaci贸 de Presidents i Reines Falleres, la lectura poetitzada de Javier Gual, qui ha intervingut com el segon dels Mantenidors de l’acte.

A continuaci贸, l’escenari ha rebut a l’Alcaldessa de Borriana i Presidenta Nata de la JLF, Maria Josep Safont, qui ha rebut a les persones que anteriorment han ostentat el seu mateix c脿rrec dins de la Junta. Els aplaudiments i somriures que durant tot l’acte s’han portat les Reines Falleres de la hist貌ria de Borriana i els i les representants de la Junta, cessaven en els minuts finals de l’acte quan sonava el pasdoble composat especialment per a l’ocasi贸 per la Directora de la Agrupaci贸 Filharm贸nica Borrianenca, Norma Comes, sota el t铆tol de 鈥淟a Local鈥. La Marxa de la Ciutat i la reproducci贸 d’una especial pe莽a com l鈥橦imne de la Comunitat en veu del faller Francisco Vilanova es tancava una commemoraci贸 del 75 aniversari de la Junta que ser脿 recordat per les falleres i fallers de Borriana durant molts anys, i que va combinar a la perfecci贸 l’emotivitat i el tribut a centenars i centenars de persones que han format part de la hist貌ria de les Falles en la ciutat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.