fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El centre Martí de Viciana de Borriana adapta les classes a les restriccions sanitàries per a continuar amb el curs acadèmic

El centre Martí de Viciana de Borriana adapta les classes a les restriccions sanitàries per a continuar amb el curs acadèmic

Ha posat a disposició de l’alumnat l’opció telemàtica en determinades classes per a les persones que preferisquen no assistir a l’aula.

El Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana (CMA) ha adaptat l’oferta educativa a l’actual situació sanitària amb l’objectiu de facilitar l’ensenyament a tot l’alumnat i que no haja de renunciar a continuar formant-se durant aquest curs. Així, les classes de música i d’arts plàstiques tindran opció telemàtica per a l’alumnat que ho preferisca o que no puga assistir al centre.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, i el director del centre, Pepe Azpitarte, han subratllat que les noves restriccions no afecten directament l’activitat del centre i es manté l’activitat presencial, encara que, “amb opcions per a aquell alumnat que no vulga o no puga assistir a les aules i perquè l’opció telemàtica siga viable”.
El CMA continua amb totes les mesures sanitàries que es van establir des del primer dia del curs i que, segons ha assegurat Granel, “han funcionat amb èxit gràcies a la col·laboració de totes i tots”, i com a exemple ha citat l’ús de mascaretes en tot moment, el manteniment de la distància de seguretat, la reducció dels aforaments de les classes al 50%, el reforçament de la higiene, la ventilació de les aules, les direccions del trànsit de persones pels corredors del centre o les mampares protectores.
“Són mesures que permeten tindre un centre segur i continuar amb l’activitat com s’ha fet fins aquesta setmana”, ha ressaltat. Tot i amb això, el regidor de Cultura ha manifestat que hi ha moltes circumstàncies familiars i part de l’alumnat prefereix reduir la seua mobilitat i no acudir al centre.

Per això, ha apuntat Granel, el CMA “oferirà determinades activitats en què l’ensenyament telemàtic pot funcionar, o almenys pal·liar, la no presencialitat fins al 15 de febrer, per a abastar el període de restriccions extraordinàries establit per la Generalitat Valenciana”.

D’aquesta manera, l’alumnat de música que ho desitge podrà demanar al professorat la impartició de la classe individual de música de manera telemàtica, i també de les de llenguatge musical. “En previsió, ja fa prop d’un mes es va enviar a tot l’alumnat la informació necessària per a poder realitzar aquest sistema de classes per via telemàtica” i, a més, a qui vulga sol·licitar-la se li farà arribar tota la informació necessària.

Per part seua, en arts plàstiques, l’alumnat que considere més adequat estar-se a casa tindrà la possibilitat de demanar al seu professorat la implementació d’un itinerari educatiu telemàtic per a poder continuar l’ensenyament al seu domicili.

Pel que fa a Jardí Artístic i Dansa, el claustre del professorat ha decidit que la millor opció continua sent la presencial per a mantindre la qualitat i el seguiment de l’ensenyament.
Així mateix, el centre compta amb un protocol sanitari establert per a la seguretat del professorat i de l’alumnat, amb el qual es poden realitzar totes les classes sense cap problema, ja que les instal·lacions i les aules compten amb

Leave a Reply

Your email address will not be published.