fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló intensifica la neteja i les desinfeccions en la via pública

Castelló intensifica la neteja i les desinfeccions en la via pública

Mig centenar d’efectius i una flota de 28 vehicles i màquines amb diferents funcions treballen en les vies públiques de la capital.

L’Ajuntament de Castelló ha reforçat la neteja viària durant els darrers mesos degut a la crisi provocada per la Covid-19, uns treballs que s’intensifiquen amb l’agreujament de la situació sanitària. Així mateix, amb el tancament perimetral durant el cap de setmana de la ciutat decretat per la Conselleria de Sanitat degut a la pujada de casos positius, Castelló mantindrà aquestes tasques en horari de matí i de vesprada i garantirà les neteges també en diumenges i festius.

“Hem posat al servei de la ciutadania tots els recursos que tenim a l’abast i hem reforçat les accions de desinfecció dels espais urbans”, ha confirmat l’edil de responsable de Neteja, Ignasi Garcia, qui apunta que “no obstant això no hem de baixar la guàrdia perquè les mesures més efectives són la higiene de mans, mantenir les distàncies i evitar els contactes que no siguin imprescindible”. El regidor ha reconegut el treball del personal de neteja i ha recordat que “elles i ells porten al peu del canó des del començament d’aquesta pandèmia i es mereixen totes la nostra admiració i agraïments”.

I és que mig centenar d’efectius treballen en aquestes tasques a la ciutat de Castelló. El consistori compta amb equips de treball formats per operaris (13), peons (27) i conductors de vehicles especialitzats en funció de les diferents tasques a realitzar (9). Quant a la maquinària, l’Ajuntament disposa d’hidronetejadores a pressió (5), Piaggio per a aigualeig (8), vehicles per a aigualeig mixt (4), vehicles per a la neteja de contenidors (4), vehicles per a neteja auxiliar (8) i un nebulitzador.

Les tasques es distribueixen de dilluns a dissabte en horari de matí i de vesprada, i s’estenen a diumenges i els dies festius. Els aigualejos es realitzen de dilluns a dissabte a la nit, encara que també es duen a terme en horari de matí. El nebulitzador passa de dilluns a dissabte en horari nocturn i la neteja manual es realitza en horari matutí. Aquestes tasques van dirigides a la neteja i la higienització de les zones més concorregudes com poden ser els supermercats, els entorns escolars o zones pròximes als centres sanitaris i farmàcies. A més, segons l’informe de l’àrea municipal de Neteja, també es tracta de netejar el mobiliari urbà.

Leave a Reply

Your email address will not be published.