fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El festival Festardor torna al Port de Sagunt amb caps de cartell com a Ska-P, Natos y Waor i Kase.O

El festival Festardor torna al Port de Sagunt amb caps de cartell com a Ska-P, Natos y Waor i Kase.O

En el festival, que es desenvoluparà del 6 al 8 d’octubre en el recinte Espai La Nau, actuaran més de 50 artistes sobre quatre escenaris de rock i rap i comptarà amb més de 40.000 m², amb una àmplia zona de càmping, a només 500 metres del recinte.

La huitena edició del conegut i popular Festardor torna al Port de Sagunt un any més. La cita tindrà lloc del 6 al 8 d’octubre i es consolida com un dels festivals més potents i disruptius del panorama del rock i el rap/hip-hop nacional, acollint les úniques actuacions a la Comunitat Valenciana dels grups Ska-P i de Natos y Waor en 2022.

Després de l’èxit de la passada edició, el festival repetix ubicació en el recinte Espai La Nau del Port de Sagunt, que compta amb més de 40.000 m², amb una àmplia zona de càmping, a només 500 metres del recinte.

Este gran espai permet disposar de quatre escenaris, dos de rock i altres punts de rap/hip-hop, en els que actuaran més de 50 artistes, així com d’àmplies i còmodes zones de restauració i descans per als assistents.

Des de 2013, el festival ha anat creixent i s’ha consolidat com un dels més reconeguts en el seu gènere. Tot un oasi per als amants del rock, rap, hardcore, trap, punk, reggae, mestissatge, folk, electrònica…

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha destacat que des de l’Ajuntament es posa el focus en la seguretat: «Parlem de l’esdeveniment que atraurà a milers de persones a la nostra ciutat. Això generarà un fort impacte econòmic positiu, especialment per al nostre comerç, però esta afluència també suposa un repte de seguretat i, per això, estem reforçant la coordinació entre els diferents departaments implicats per a evitar qualsevol tipus d’imprevist i poder reaccionar en cas que es donara qualsevol situació i, també, amb les altres institucions. Per això, celebrarem una Junta Local de Seguretat perquè totes les institucions tinguen la informació corresponent per a poder donar la millor resposta davant un esdeveniment d’estes característiques. L’Ajuntament posa l’accent en la seguretat perquè estos dies es desenvolupen de la millor forma possible, generant eixe impacte econòmic positiu i garantint que totes les persones, tant locals com visitants, tinguen la millor experiència».

Per la seua part, la regidora delegada de Cultura, Asun Moll, ha explicat que «s’estan coordinant amb tots els departaments que són necessaris per part de l’Ajuntament per a posar en disposició les instal·lacions municipals perquè puga realitzar-se un festival d’estes característiques a la nostra ciutat. Creiem que és un referent i un atractiu per a la nostra ciutat i d’ací el nostre suport com a seu del festival». Els principals departaments implicats són el d’Alcaldia, Joventut, Cultura, Mobilitat Urbana, Policia Local, Turisme, Activitats, Patrimoni Municipal, Manteniment i la SAG. En eixe sentit, la regidora ha agraït a totes les àrees «el treball i el suport que estan donant per a realitzar esta activitat, i com no, agrair una vegada més al festival que confia una vegada més a la ciutat de Sagunt».

En este 2022, durant els tres dies de celebració, en els espais dedicats al rock, actuaran Ska-P, Soziedad Alkohólika, Lendakaris Muertos, Iseo & Dodosound, Desakato, Boikot, Los de Marras, Parabellum, El Último Ke Zierre, Green Valley, Ciudad Jara, La Fúmiga, Mafalda, Sons of Aguirre & Scila, Kaos Urbano, Ebri Knight, Pirata’s Sound Sistema, Trashtucada, Kop, Funkiwis, Prozak Soup i Muyayo Rif.

Natos y Waor, Kase.O, Fernandocosta, Los Chikos del Maíz, Nach, Juancho Marqués, Rayden, Lágrimas de Sangre, Anier, Hard Gz, Ambkor, Blake, Costa, Pupil, Les, La Sra. Tomasa, Nadal 015 i Ira són els artistes i bandes confirmats per als escenaris de rap i hip-hop. Cal destacar que les actuacions de Ska-P i Natos y Waor seran les úniques a la Comunitat Valenciana durant este 2022.

Per la seua part, el regidor delegat de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, ha indicat que «és un esdeveniment cultural de primer ordre, que sobretot posa en el mapa dels circuits musicals a la nostra ciutat, a més de parlar de l’impacte econòmic que tindrà la presència d’eixes més de 15.000 persones. Amb la qual cosa, és una bona notícia que este festival es continue celebrant en el Port de Sagunt». Al que ha afegit: «Lamentar les possibles incidències i molèsties que puga causar als veïns, però jo crec que venen més que compensades amb eixe impacte social, cultural i econòmic que té este festival sobre la ciutat».

El Festardor no s’oblida de les bandes de la Comunitat Valenciana, la qual cosa li atorga un valor i identitat pròpia. En esta huitena edició comptarà també amb diferents activitats culturals i musicals que es realitzaran durant els dies previs i del festival a Sagunt, acostant així la música i la cultura als seus habitants i aconseguint que el propi públic del festival conega la localitat i la seua cultura.

Festardor 2022 compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt, Mediterranew Musix, Comunitat Valenciana Fest i València Turisme. També de Coca-Cola, Cutty Sark, Negreta, Red Bull, Mariskal Rock i Mondosonoro.

Encara es pot adquirir tant l’abonament general com l’entrada per dies per al festival a través del següent enllaç: https://festivalfestardor.com/entradas/ i, per a més informació, es pot visitar la web oficial del festival (https://festivalfestardor.com/), així com les xarxes socials d’este: https://www.facebook.com/festardoroficialhttps://twitter.com/festardoroficial i https://www.instagram.com/festardor_oficial/

Leave a Reply

Your email address will not be published.