fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El XVII cicle de Música Sacra programa un concert en l’església de Sant Tomàs

El XVII cicle de Música Sacra programa un concert en l’església de Sant Tomàs

Del 20 al 24 de juliol, cinc concerts en què participen més de 1500 assistents, se celebraran al Desert i, enguany, també al poble de Benicàssim.

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, i el regidor de Cultura, Javier Alonso, han presentat la programació completa del XVII Cicle de Música Sacra, que se celebra com cada any en l’església del monestir del Desert de les Palmes. Enguany, el cicle començarà demà dia 20 de juliol i s’estendrà fins al diumenge 24.

A la presentació han assistit també el director del cicle, Antonio Rodríguez, i el prior del monestir, Miguel Hernansáiz, que ha destacat la gran importància que aquestes jornades signifiquen per al monestir, per donar coneixement a l’entorn i atraure també visitants al monestir.

A més, amb una novetat, com ha explicat l’alcaldessa: “un dels cinc concerts que se celebraran dins del cicle, el del dia 23 de juliol, tindrem el privilegi de sentir-lo a l’església de Sant Tomàs, al poble, amb més proximitat encara als veïns i visitants que vullguen conéixer la música sacra”.

Marqués ha recordat que “Benicàssim és una ciutat que cuida i cultiva la cultura i les arts en totes les disciplines i tendències. Així doncs, tindre un espai únic i exclusiu també per a la música clàssica i, en aquest cas, per a la música sacra, era prioritari. Al nostre municipi parlem sempre del turisme de sol i platja. Tal vegada perquè és el més cridaner. Però ací, a la nostra terra, tenim també una altra classe de turisme. Un de més discret, més senzill, més humil en la visibilització. Perquè precisament busca eixa modèstia de qui vol descobrir sense ser vist. Parlem del turisme religiós, del turisme de l’ànima”.

El Cicle de Música Sacra de Benicàssim rep cada any prop de 1.500 assistents que tenen el privilegi d’escoltar aquesta música dels grups més destacats del panorama clàssic internacional i amb un escenari absolutament únic, com ha explicat del director del cicle, Antonio Rodríguez.

“Eixa soledat sonora que dóna títol al Cicle de Música Sacra servirà per a donar a conéixer tres facetes importantíssimes: la primera, el Desert de les Palmes i el seu entorn natural; la segona, el Monestir del Desert, la seua vida, història, funció curativa de l’ànima i, la tercera, la música sacra. Eixa que t’eleva amb els seus sons singulars a instants de bellesa i pau a entreveus de la música”, ha detallat Susana Marqués

BUS GRATUÏT

L’alcaldessa del municipi ha recordat que com cada any l’Ajuntament habilita un autobús gratuït per a pujar als concerts. Per a accedir a aquest autobús, que ix cap al monestir cada dia d’actuació, a les 19 hores, des de la plaça del País Valencià, només cal passar amb antelació per la Casa de la Cultura i arreplegar els tiquets necessaris.

PROGRAMA

DIMECRES 20 DE JULIO: 20 HORES
ADALISSA CASTELLANETA

DIJOUS 21 DE JULIO: 20 HORES
FLOR-ENVERSA TRIO

DIVENDRES 22 DE JULIO: 20 HORES
VICENTE CAMPOS & IGNASI JORDÀ

DISSABTE 23 DE JULIO: 20 HORES ESGLÉSIA DE SANT TOMÀS
LUCENTUM XVI

DIUMENGE 24 DE JULIO: 20 HORES
DUO MIZHARI -WAFIR S. GIBRIL & FELIPE MASCUÑANO.

Leave a Reply

Your email address will not be published.