fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Els ‘kintos’ de Moró reparteixen prop d’un miler de ‘fogasetes’ per a celebrar Sant Vicent

Els ‘kintos’ de Moró reparteixen prop d’un miler de ‘fogasetes’ per a celebrar Sant Vicent

La climatologia va ser benèvola i ha permés avui als moroners celebrar amb normalitat la festivitat en honor a Sant Vicent, un dels patrons de Sant Joan de Moró, malgrat la pluja caiguda a primeres hores del matí.

A cotxe o a peu, van ser molts els veïns de Sant Joan de Moró que es van traslladar aquest matí fins a l’ermita en honor al sant que l’any 2007 es va construir en el Barranc del Molí, als peus del Tossal del Mollet, un dels entorns naturals més privilegiats del terme municipal.

Els ‘kintos’ del municipi han tingut un destacat protagonisme en la jornada festiva. De fet, tots els participants van rebre, de mà dels joves del municipi, el típic entrepà de pa, conegut popularment com a ‘fogaseta’. Uns entrepans que van ser elaborats pels forns de la localitat, per a acompanyar al multitudinari esmorzar que es va celebrar en l’esplanada que hi ha enfront de l’ermita. En total, al llarg de tot el matí es van repartir prop de 1.000 panets. Però, a més, els ‘kintos´ també van ser els encarregats d’ocupar-se de la barra instal·lada en el bellíssim paratge natural per a oferir als veïns refrescs, entrepans i dolços, i amb els diners arreplegats, realitzar diverses activitats al llarg de tot l’any.

En primer lloc, els participants van esmorzar a l’aire lliure, en família o amb amics. I després, a les 11.30 hores, es va celebrar una missa cantada, al final de la qual va ser treta en processó la imatge del sant que, com mana la tradició, va ser portada per un grup de veïns anomenats, tots ells, Vicente. Però, a més, enguany, la talla de fusta que representa al patró de Sant Joan de Moró va estrenar una nova i personalitzada peanya, la base de la qual està adornada amb imatges tant de l’ermita com del paratge natural en el qual està enclavada.

“Afortunadament el temps ens ha acompanyat, i a pesar que no hem pogut gaudir del sol ni de temperatures primaverals, la pluja ens ha respectat i ens ha permés gaudir tots junts d’un matí de festa. Un matí en la qual tots compartim esmorzar, xarrada i la nostra passió i respecte per les tradicions del nostre jove poble”, explica l’alcalde del municipi, Vicente Pallarés, qui va assistir als actes programats al costat de diversos membres de la corporació municipal, explicant també amb la participació de l’alcalde de Vilafamés, Abel Ibáñez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.