fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Govern trasllada a veïns de Mestrets la seua aposta per un microurbanisme que millore serveis en zones ja edificades

El Govern trasllada a veïns de Mestrets la seua aposta per un microurbanisme que millore serveis en zones ja edificades

L’alcaldessa, el vicealcalde i el regidor d’Urbanisme reiteren el compromís per obrir un procés participatiu amb els veïns.

L’equip de govern ha mantingut avui una primera reunió amb veïns de Mestrets després que el Tribunal Suprem anul·lara de forma definitiva el PAI Mestrets ara fa un mes. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; el vicealcalde, Enric Nomdedéu, i el regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, han traslladat la postura del Govern municipal d’impulsar un microurbanisme que permeta millorar els serveis en zones on ja existeixen edificacions i l’aposta per qualificar el gruix de la zona com no urbanitzable en el nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU).

El Govern municipal ha insistit que queda enterrat el projecte urbanístic promogut pels anteriors governs, que preveia entre altres actuacions la construcció de 6.000 nous habitatges, tant per la sentència del Tribunal Suprem com per voluntat política. “Els tècnics municipals van a treballar en un desenvolupament que, ajustat a la llei vigent, permeta millorar els serveis en les zones ja consolidades d’habitatge”, han explicat. En aquest sentit, l’equip de Govern ha recordat que aquesta millora de serveis es repercutirà sobre els veïns, com en qualsevol altre desenvolupament urbanístic, però “en cap cas assumiran càrregues extres com preveia el PAI Mestrets”.

Segons els tècnics municipals, la llei contempla una tipologia urbanística denominada disseminada que permet escometre aquesta millora de serveis, com els llum, clavegueram, carrers, etcètera, per la qual cosa s’hauran d’estudiar les diferents situacions que es plantegen en Mestrets de manera detallada. “Quan parlem de microurbanisme, ens referim a aquestes actuacions que ajustades a llei permeten millorar serveis en zones on ja existeixen habitatges”, ha puntualitzat Simó, que insisteix que la qualificació del gruix de la zona serà de no urbanitzable.

Marco, Nomdedéu i Simó han reiterat la proposta que el tractament urbanístic de Mestrets siga fruit d’un procés participatiu amb els veïns i veïnes pel que s’han emplaçat a futures reunions. L’alcaldessa ha proposat que en aquestes noves reunions “els tècnics municipals puguen presentar un document que concrete quines seran les zones disseminades en les quals es podran millorar els serveis”.

Per la seua banda, el vicealcalde ha recordat que l’actual equip de Govern va a desenvolupar la política urbanística “que ja defensàvem quan estàvem en l’oposició, sense vestits a mesura i ajustant-nos a la legalitat i a les necessitats de la ciutat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.