fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Matxà de Sant Antoni serà un dels pilars de l’oferta turística familiar d’Almassora

La Matxà de Sant Antoni serà un dels pilars de l’oferta turística familiar d’Almassora

Després de la declaració de festa d’interès turístic provincial, el consistori crearà un nou banc d’imatges per a promocionar l’esdeveniment.

L’Agència Valenciana de Turisme ha concedit a la Matxà de Sant Antoni d’Almassora la declaració de festa d’interès turístic provincial, una distinció de la qual es valdrà el consistori per a promocionar els actes. De fet “la celebració de la Matxà serà un dels pilars fonamentals de la nostra oferta familiar, enfocada a atraure turisme de proximitat”, com ha destacat la regidora de Turisme, Amaya Gómez.

No en va, el departament ha confirmat que aprofitarà celebració la Matxà en 2018 per a crear un banc d’imatges (actuació arreplegada en el Pla Estratègic de Turisme) que serviran com a base promocionar l’esdeveniment. L’arxiu inclourà imatges d’esta festivitat, així com d’altres festes destacades i espais singulars del municipi.

“La desfilada d’animals, en el qual destaquen especialment els cavalls, el repartiment del rotllo i la foguera conformen una festa grandiosa que gaudeixen xicotets i majors i eixos moments són els que volem mostrar als visitants potencials” ha assenyalat Gómez. Així mateix, el departament de Turisme s’aliarà amb els veïns del carrer Sant Antoni i amb els cavallistes per a introduir “elements innovadors que ajuden a atraure més públic”, com ha confirmat Gómez, qui es reunirà amb els interessats en els pròxims dies.

L’edil ha celebrat “el reconeixement a una tradició amb més de quatre segles d’història a Almassora, que cada any incrementa l’afluència de públic i que es consolida com un espectacle singular que mereix ser vist en directe”. Els veïns del carrer Sant Antoni, els quals exposen cada any i de manera rotativa la figura del sant i reparteixen el rotllo als participants en la desfilada des dels seus domicilis, també han manifestat la seua satisfacció amb esta distinció.

Leave a Reply

Your email address will not be published.