fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Societat Filharmònica de Vila-real organitza l’un concert dedicat íntegrament a autors locals

La Societat Filharmònica de Vila-real organitza l’un concert dedicat íntegrament a autors locals

La Societat Filharmònica de Vila-real organitza el 26 de març, en el saló de la Fundació Caixa Rural, un concert dedicat íntegrament a autors locals, amb la música de plectre com a protagonista. En concret, serà l’orquestra Daniel Fortea, de Nules, l’encarregada de portar a l’escenari partitures de Cándido, Martín, Pou, Beltran i Expósito.

Des que es fundara l’orquestra TaGoBa, a mitjan segle passat, Vila-real ha explicat sempre amb una o diverses orquestres de plectre entre les seues associacions locals. El mestre Cándido, amb l’orquestra Francisco Tárrega primer; i la Ciutat de Vila-real, després, va posar Vila-real en el mapa de circuits internacionals dedicats als instruments de corda premuda, la qual cosa va impulsar a diversos compositors locals a escriure obres expressament per a aquestes associacions. Es dóna, a més, el fet que Vila-real és l’única localitat que compta amb dos compositors premiats en el concurs internacional de composició “José Fernández Rojas”, màxim exponent de l’especialitat en tota Europa: Pascual Cándido i Ángel Pozo.

Escoltarem també obres de Manuel Martín, fundador i primer president de la Filharmònica, promotor incansable de la música local; i de Rafael Beltran, del que, d’altra banda, es realitzarà l’estrena absoluta d’una nova peça, Quan acaba la tardor. Tancarà el programa la suite Imagens do Brazil, obra dedicada a la mateixa orquestra Daniel Fortea.

En el concert actuaran com a solistes la guitarrista Ana Archilés, el bandurrista Javier Blasco, i el flautista Josep Barrué, i estarà dirigit per Ángel Pozo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.