fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament acosta la inform脿tica a les persones majors, aturades i discapacitades

L’Ajuntament acosta la inform脿tica a les  persones majors, aturades i discapacitades

L’equip de govern ofereix tallers de distints nivells dirigits a diferents col路lectius. La prescripci贸 es podr脿 formalitzar del 3 al 9 de novembre i la matr铆cula del 14 al 18 de novembre.

L’Ajuntament d’Onda, a trav茅s de la Biblioteca i del Centre de Dia, ha organitzat uns cursos d’inform脿tica de diferents nivells i dirigits a distints col路lectius de la ciutat, en especial als m茅s vulnerables. Els socialistes complixen aix铆 amb el seu programa de govern i oferix tallers perqu猫 ho cursen les persones majors, aturades i discapacitades, amb l’objectiu que milloren la seva autonomia, la qualitat de vida i tinguen m茅s facilitats de trobar treball, a trav茅s del coneixement i l’acostament a la societat de la informaci贸 i comunicaci贸.

Dirigit al col路lectiu de la tercera edat, que superen l’edat de jubilaci贸, l’Ajuntament ofereix concretament el Taller d’iniciaci贸 a la inform脿tica. S’han establit dos torns, en horari de mat铆, els dimarts de 11.30 a 13.00 hores i els divendres de 09.30 a 11.00 hores, i de vesprada els dilluns i dimecres de 15.15 a 16.45 hores. En cada un d’ells podr脿 participar un m脿xim de 10 alumnes. Les classes s’iniciaran el 21 i el 22 de novembre segons l’horari triat i durant 60 hores aprendran els coneixements b脿sics de l’煤s de l’ordinador. Aix铆 mateix, l’Ajuntament oferix un altre Taller d’inform脿tica de nivell mitj脿, tamb茅 dirigit a persones majors, perqu猫 continuen amb l’aprenentatge de l’煤s de l’ordinador i s’inicien en el m贸n d’Internet. Tamb茅 podran cursar-ho en horari de mat铆 o vesprada. A m茅s, el consistori tamb茅 oferix el Nivell Avan莽at, en horari de mat铆, per a aquells que hagen cursat fins al nivell mitj脿 dels cursos oferits en el CIM o des de la biblioteca. Amb aquest taller, es pret茅n que els alumnes siguen capa莽os d’escriure textos, utilitzar el correu electr貌nic o realitzar cerques en Internet, entre altres possibilitats.

L’equip de govern no s’oblida de les persones amb discapacitat ps铆quica i per a ells proposa un curs d’inform脿tica, que s’impartir脿 els dilluns de 17.30 a 19.00 hores. Aquest taller aconseguir脿 afavorir l’autonomia i l’autoestima d’aquests alumnes, alhora que els ensenyar脿 nous coneixements d’inform脿tica i s’incentivar脿 la relaci贸 interpersonal.

Finalment, l’Ajuntament posen a disposici贸 dels onders majors de 18 anys, dos cursos. Un d’ells relacionat amb les administracions i dirigit a aquells j贸vens que tenen especial inter猫s a buscar feina. En aquest, aprendran les tasques b脿siques per a renovar el DARDE, obtindre certificats, sol路licitar prestacions o donar-se d’alta en p脿gines d’ofertes de treball. I l’煤ltim curs, un taller d’introducci贸 a Internet per a comunicar-se per la xarxa, dirigit als j贸vens sense coneixements d’inform脿tica.

Els interessats en aquests cursos poden realitzar la prescripci贸 del 3 al 9 de novembre en la Biblioteca d’adults, en horari de 09.30 a 14.00 hores i de 16.00 a 21.00 hores. Aix铆 mateix, les persones majors que desitgen cursar els tallers dirigits al col路lectiu de la tercera edat tamb茅 podran realitzar la prescripci贸 en el Centre de Dia. El per铆ode de matr铆cula ser脿 del 14 al 18 de novembre en el Servici d’Atenci贸 i Tramitaci贸 Municipal (SAT) o per Internet, en l’apartat d’autoliquidacions online a trav茅s done-li enlla莽 : https://autoliquidaciones.onda.es/AutoliquidacionesWeb/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.