Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Early Music Morella transportarà la ciutat a l’època medieval per setena volta

L’Early Music Morella transportarà la ciutat a l’època medieval per setena volta

El VII Early Music Morella, un dels festivals de música antiga més importants d’Europa, se celebrarà des del 20 fins al 26 de juliol.

L’Early destaca per la seua part acadèmica amb un professorat de qualitat en tots els seus cursos
El disc Quattrocento, amb part gravada durant la sexta edició del festival, va guanyar el Premi Internacional de Música Clàssica en la categoria de Música Antiga.

Morella ha presentat avui la setena edició de l’acadèmia i festival internacional de música medieval i renaixentista Early Music Morella. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora de Cultura, Rocío Querol, i el director de l’Early Music Morella, Carles Magraner, han realitzat la presentació d’esta nova edició. Així, este se celebrarà en diferents localitzacions de Morella com la Basílica Arxiprestal o el Convent de Sant Francesc entre el 20 i el 26 de juliol. Així, l’edició del 2018 té com a títol Arrels, amb la intenció de profunditzar en la música renaixentista característica d’este festival i acadèmia de música.

A més, esta setena edició vol que els xiquets i xiquetes també participen i siguen protagonistes del festival. Així, hi haurà tallers de música i de diferents instruments durant la setmana de l’Early, així com que puguen participar en la Dansa de la mort, actuació que conclou este festival de música antiga.

L’Early Music Morella s’ha convertit en un esdeveniment marcat al calendari de la ciutat després de celebrar sis edicions. D’esta manera, Rocío ha destacat que “ens alegra comptar un any més amb este festival que ompli la ciutat de música medieval en localitzacions emblemàtiques de Morella i ens trasllada a l’Edat Mitjana”. L’edil ha comentat que “cada any hi ha més participació en totes les activitats d’eixa setmana i l’acadèmia compta amb més alumnes en cadascuna de les edicions”. A més, Rocío ha recordat que “durant l’edició passada es va gravar part del disc Quattrocento de Capella de Ministers, el qual va guanyar el Premi Internacional de Música Clàssica en la categoria de Música Antiga, la qual cosa és una mostra de la qualitat del festival”.

Cal recordar que el disc Quattrocento de Capella de Ministers va guanyar el Premi Internacional de Música Clàssica, considerats els Grammy de la música clàssica, en la categoria de Música Antiga el mes de gener d’este any. El disc es va gravar, en part, durant el transcurs de l’Acadèmia i Festival Internacional de Música Antiga Early Music Morella, dirigit per Capella de Ministers el juliol del 2017. Quattrocento va competir amb 15 nominats més.

L’Early Music Morella destaca per la qualitat dels professors en els cursos que imparteix. Aquests són de diferents disciplines i compten amb més de 100 alumnes. A més, cadascun dels concerts és un espectacle únic, sobretot l’últim, el qual conclou el festival, on participen tots els integrants del curs.

El Convent de Sant Francesc, l’església Arxiprestral de Santa Maria la Major o l’Ajuntament són alguns dels emplaçaments que acolliran les activitats de l’Early Music Morella. Tanmateix, el festival compta amb el suport d’importants entitats, com la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, el Centre UNESCO València, la Universitat Jaume I, l’Institut d’Estudis Mediterranis, la Generalitat Valenciana o la Diputació de Castelló.

Finalment, enguany el festival comptarà amb la participació dels Gaiteros de Morella, Carles Magraner, Pino de Vittorio, la Academia de los Nocturnos & Ensemble La Danserye, així com Mara Aranda, Zohar Fresco, Jota Martínez, Abel García i Toni Aparisi entre altres músics i artistes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.