Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Les visites teatralitzades nocturnes al Castell de Peníscola protagonitzaran l’agenda cultural de juny de la Diputació

Les visites teatralitzades nocturnes al Castell de Peníscola protagonitzaran l’agenda cultural de juny de la Diputació

Activitats en la Llum de la Memòria, cicles expositius als pobles i a les Aules completaran la programació del mes.

L’estrena de les visites teatralitzades nocturnes al Castell de Peníscola el pròxim 22 de juny serà un dels principals atractius d’una completa agenda cultural que la Diputació de Castelló ha programat durant tot el mes en tota la província. La dinamització amb activitats en l’exposició de la Llum de la Memòria a Castelló, cicles expositius als pobles i activitats en el Centri Cultural Obert de les Aules completaran una rica programació cultural impulsada per la Diputació de Castelló com la millor avantsala a la temporada d’estiu a la província.

El vicepresident i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que “reprenem les visites teatralitzades nocturnes com una excel·lent forma de conéixer i posar en valor el patrimoni cultural i històric de la nostra província. Esta iniciativa contribueix a divulgar el patrimoni històric de la nostra província i enfortir la nostra destinació com a pioner en l’àmbit cultural”.

És per això que el vicepresident ha assegurat que “esta programació cultural es dissenya des dels paràmetres culturals de qualitat, però té molt en compte l’aspecte turístic per a fer d’este Castillo, emblema de la província de Castelló, una font de noves oportunitats per a tot el territori”, ha indicat Sales.

A més de les visites nocturnes al castell que s’inicien el 22 de juny a les 22:30 hores, cal tenir en compte moltes altres activitats programades per a estes setmanes. Sense anar més lluny, en la Capella de la Mare de Déu de Gràcia de Sogorb tindrà lloc l’exposició DipcasPhoto ‘La mirada dels altres’ este cap de setmana. Un cicle que també es desenvoluparà des d’este cap de setmana i fins al dia 8 a les Sales Gòtiques de l’Ajuntament de Vilafranca, amb l’exposició ‘Dies Gossos’ de Nacho Rosel. En estes mateixes dates, DipcasPhoto portarà l’exposició One Night de Jordi Vercera a l’edifici polifuncional de Vistabella, i durant tot el mes a les sales gòtiques de l’Ajuntament de Morella, amb l’exposició ‘Haití: els esperits en la terra’ de l’artista Luis Alcalá de l’Olmo.

D’altra banda, el pròxim 5 de juny a les 20.00 hores tindrà lloc en la seu de la Llum de la Memòria a l’Església de Sant Vicent Ferrer de Castelló la conferència ‘Sant Vicent Ferrer i la seua predicació a Castelló. El convent de Dominics’ a càrrec d’Antonio Gascó Sidro, cronista de la ciutat. A més, des del 6 de juny i fins al 6 de juliol tindrà lloc en l’Espai Cultural Obert de les Aules l’exposició de Carlos Martínez García, una exposició que comptarà amb visita guiada el dissabte 8 de juny a les 12.00 hores, el dia 12 les 18.00 hores, i el 20 a les 19.00 hores.

Més activitat hi haurà al Castell de Peníscola, amb l’obra de teatre ‘Ben Ísjol, el pirata de Peníscola, amb el grup Calaix d´arts, que tindrà dos funcions a les 17 i a les 19 hores el dissabte 8 de juny. L’endemà, a les 19.00: hores tindrà lloc el concert de Jacaranda i Latin Jazz Orquestra també al castell.

Leave a Reply

Your email address will not be published.