Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Nules celebra la primera processó cívica per a commemorar la festivitat del 9 d’octubre

Nules celebra la primera processó cívica per a commemorar la festivitat del 9 d’octubre

Nules se suma un any més a les celebracions per a commemorar el 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana.

Ho fa fet d’una manera especial, donat que per primera vegada ha tingut lloc a la població una Processó Cívica amb la qual la societat de Nules ha eixit al carrer a acompanyar a la reial senyera que s’ha sigut traslladada des de l’Ajuntament fins a l’avinguda de Jaume I on a més s’ha fet el tradicional homenatge a Jaume I.

En esta ocasió l’acte homenatge ha comptat amb la participació de la Banda Artística de Nules, de la Coral de Sant Bartomeu, de la Coral Veus de Cor del CEAM Nules, a més de representants de les diferents comissions de festes amb les reines, presidents i dames dels barris de Sant Xotxim i Sant Joan, associacions, entitats i autoritats locals.

“Una ampla representació de la ciutadania ha estat en aquest acte amb el que es pretén mostrar públicament les nostres senyes d’identitat com a poble valencià”, comenta l’alcalde de Nules, David García.

Així doncs, Nules ha rendit tribut al rei En Jaume I i com cada any la reina de la Vila, Eva Grande, acompanyada per l’alcalde de Nules, David García i les dames de la Cort d’Honor juntament amb la resta de membres de la Corporació Municipal han presidit este acte d’homenatge a Jaume I.

La reina de la Vila i l’alcalde de Nules han dipositat una corona de llorer davant l’escultura de Jaume I que presideix l’avinguda que porta el seu nom. Després, el primer edil de la població ha fet un parlament en el qual ha destacat la importància d’esta data per la unitat del poble valencià.

Leave a Reply

Your email address will not be published.